Μεταπτυχιακές Διατριβές
Σύνολο αποτελεσμάτων: 1000, εμφανίζονται 1 - 10
Αποτελέσματα ανά σελίδα:  10  25  50  100
Ταξινόμηση ανά: Ημερομηνία · Επισκέψεις · Τίτλο
1 "Τρώω Υγιεινά - Ζω Προσκοπικά", ένα υποστηρικτικό πρόγραμμα διατροφικής συμπεριφοράς σε προσκόπους, ηλικίας 12-15 ετών
Χορτιατινού, Στέλλα Χ.,
Να διαπιστώσουμε αν ένα πρόγραμμα διατροφικής παρέμβασης σε Έλληνες Προσκόπους μπορεί να επιφέρει αλλαγές προς την κατεύθυνση πιο υγιεινών διατροφικών συνηθειών με στόχους: 1) Μη αύξηση του επιπολασμο...
2 19ος αιώνας: Αρχοντικά και Κήποι της Χαλέπας
Οττ, Δάφνη Έρικα,
Τοπίο χαρακτηρίζεται το αποτέλεσμα της αλληλεπίδρασης μεταξύ των παραγόντων φύση και άνθρωπος, αποτελεί φυσική και πολιτιστική κληρονομιά και ένα σημαντικό συστατικό της ποιότητας ζωής. Οι κατάφυτοι κ...
3 2-2'-Διυδρόξυ-Βενζοφαινόνες: μελέτη της δράσεως τους ως αναστολέων της τρανσφεράσης γλουταθειόνης Α1-1 ανθρώπου
Περπεροπούλου, Φερενίκη,
Οι τρανσφεράσες γλουταθειόνης (GSTs) αποτελούν μια μεγάλη οικογένεια ενζύμων με βασική λειτουργία την αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω της τροποποίησης τοξικών ενδογενών ή εξωγενών ενώσεων (ηλεκτρονιόφ...
4 A statistical exploitation of the Water Balance Questionnaire towards the formation of a hydration score.
Karapanagos, Georgios,
Στην παρούσα εργασία παρουσιάζεται η ανάπτυξη και προκαταρκτική αξιολόγηση σε υπάρχοντα επιδημιολογικά δεδομένα ενός δείκτη ενυδάτωσης, ενός βραχέος ερωτηματολογίου που θα υπολογίζει το ισοζύγιο ύδατο...
5 Aνάλυση του κλάδου της οινοποιίας στην Ελλάδα. Μελέτη περίπτωσης Οινοποιητική Νεμέας - Γ.Α. Κουτσοδήμος ΑΕ.
Αγγελόπουλος, Νικόλαος Δ.,
Η Βιβλιοθήκη διαθέτει αντίτυπο της διατριβής σε έντυπη μορφή Όπως κάθε επιχείρηση που θέλει να είναι βιώσιμη αλλά και κερδοφόρα, έτσι και μια εταιρεία μεταποίησης σταφυλιών και διακίνησης των προϊόντω...
2010
6 Aξιολόγηση τριων ποικιλιών καπνών ανατολικού τύπου σε συνθήκες βιολογικής καλλιέργειας
Γυφτόπουλος, Νικόλαος,
Το πείραμα εγκαταστάθηκε στον πειραματικό αγρό του Εργαστηρίου Γεωργίας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, την καλλιεργητική περίοδο 5-10/2016. Μελετήθηκε η επίδραση τεσσάρων ειδών λίπανσης (μάρτυρας,...
7 Biofilms in water industry: case study of Salmonella enterica serovar Typhimurium - biofilm formation and control in vitro and in situ.
Καραμπούλα, Φωτεινή,
Biofilm formation is an important issue in food industries constituting an important factor of cross contamination. On the other hand, Salmonella is recognized as one of the most significant enteric f...
8 Characterization of antibodies for the detection of celery in food.
Πολίτου, Άννα,
Τα αυξανόμενα κρούσματα αλλεργίας από κατανάλωση τροφίμων οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφάλειας Τροφίμων (EFSA) στη θέσπιση του κανονισμού 2007/68/EC που κάνει υποχρεωτική τη σήμανση αλλεργιογόνου συσ...
2012
9 Effect of different fermentation management practices on the aromatic composition of Cabernet Franc wines produced in North – East Italy
Βήτου, Αλεξάνδρα,
Στην παρούσα διατριβή έγινε σύγκριση τεσσάρων διαφορετικών οινοποιήσεων, που συνδέονται με διαφορετικές πρακτικές διαχείρισης ζύμωσης, προκειμένου να αξιολογηθεί η πιθανή εναλλακτική διαδικασία βελτίω...
10 Effect of different fermentation management practices on the composition of the phenolic fraction of cabernet franc wines produced in north-east Italy
Φραντζεσκάκη, Αργυρώ,
In the present thesis were studied four different vinification protocols, connected with different fermentation management practices in order to evaluate possible alternative process to improve the or...