Μελέτη και ανάπτυξη εφαρμογών για την επίτευξη δικτυακής μετάδοσης κινούμενης εικόνας και δεδομένων στο πρόγραμμα OTELO

Δείτε το αρχείο http://vivliothmmy.ee.auth.gr/594/  
Φορέας Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης
Συλλογή Καταθετήριο της Βιβλιοθήκης Ηλ. Μηχανικών και Μηχ. Υπολογιστών Μελέτη και ανάπτυξη εφαρμογών για την επίτευξη δικτυακής μετάδοσης κινούμενης εικόνας και δεδομένων στο πρόγραμμα OTELO
Επιμέρους συλλογή Computer Science: Simulation of Systems
Θέματα Προσομοίωση Συστημάτων Προγραμματισμός Διαδικτύου
ΠεριγραφήΗ διπλωματική εργασία έγινε στα πλαίσια του IST Otelo. Το πρόγραμμα Otelo φιλοδοξεί να παράγει ένα ολοκληρωμένο σύστημα για την πραγματοποίηση ενός τηλε-υπερηχογραφήματος. Για την πραγματοποίηση ενός τέτοιου συστήματος απαιτείται η υλοποίηση αρκετών υποσυστημάτων, τόσο για το χειρισμό των απαραίτητων συσκευών, όσο και για την ασφαλή μετάδοση των δεδομένων. Στα πλαίσια της διπλωματικής υλοποιείται μια σειρά λογισμικού για τη δικτυακή μετάδοση δεδομένων όπως αρχείων (κυρίως υπερηχογραφημάτων), εικόνας σε πραγματικό χρόνο και δεδομένων ελέγχου. Επιπλέον, ήταν αναγκαία η ενσωμάτωση μέρους του λογισμικού σε προϋπάρχοντα προγράμματα για την αύξηση της ευχρηστίας του τελικού χρήστη. Το τελικό λογισμικό περιλαμβάνει 3 προγράμματα. Το πρώτο πρόγραμμα παρέχει τη δυνατότητα στον απομακρυσμένο ειδικό να «κατεβάζει» αρχεία που είναι κυρίως εικόνες υπερηχογραφήματος και να τις απεικονίζει τοπικά. Το δεύτερο πρόγραμμα επιτρέπει την μετάδοση εικόνας σε πραγματικό χρόνο, που μπορεί ναχρησιμεύσει τόσο στην άμεση εποπτεία του ληφθέντος υπερηχογραφήματος από το ρομπότ όσο και την επιτήρηση του χώρου εξέτασης. Το τρίτο λογισμικό επιτρέπει την αμφίδρομη δικτυακή επικοινωνία ειδικού και χειριστή για τον έλεγχο των συνθηκών εξέτασης, τον καθορισμό των σταδίων εξέτασης και την ενημέρωση της θέσης του ρομπότ. Στην ανάπτυξη του λογισμικού δόθηκε έμφαση στην αμεσότητα και τον απλό χειρισμό του, λαμβάνοντας υπόψη την απουσία τεχνικής εξειδίκευσης των χειριστών του.
ΜεσολαβητήςΣτρίντζης Μιχαήλ-Γεράσιμος
Ημερομηνία2003-03
ΤύποςΔιπλωματική
Μορφότυποςother
Πηγήhttp://vivliothmmy.ee.auth.gr/594/1/diploma.zip
ΆδειαCreative Commons Attribution Non-Commercial No Derivatives
Βιβλιογραφική αναφοράΚαραμανίδης, Αθανάσιος (2003) Μελέτη και ανάπτυξη εφαρμογών για την επίτευξη δικτυακής μετάδοσης κινούμενης εικόνας και δεδομένων στο πρόγραμμα OTELO. Στρίντζης Μιχαήλ-Γεράσιμος , Θεσσαλονίκη.
Σχέσηhttp://vivliothmmy.ee.auth.gr/594/
Επισκέψεις2