Στρατηγική και ποιότητα στον κλάδο των αερομεταφορών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2006 (EL)

Στρατηγική και ποιότητα στον κλάδο των αερομεταφορών

Βρουβάκης, Ματθαίος Ι.

Σκοπός της διπλωματικής εργασίας είναι να αναλύσει τις στρατηγικές που ακολουθούν παγκοσμίως οι αεροπορικές εταιρείες στα πλαίσια του ανταγωνισμού τους, να εξετάσει σε ποιο βαθμό δίνουν έμφαση στην ποιότητα, και να δώσει μια εικόνα για τις στρατηγικές ομάδες που υπάρχουν στον κλάδο των αερομεταφορών. Έτσι, αναφέρονται οι κυριότεροι ορισμοί και αναλύεται η έννοια της στρατηγικής αλλά και οι λόγοι που είναι αναγκαία και σημαντική η ύπαρξη της σε μία επιχείρηση. Επιπλέον, διακρίνονται και αναλύονται τα τρία επίπεδα διαμόρφωσης στρατηγικής μιας πολυτμηματικής επιχείρησης. Αναφορά γίνεται και στο στρατηγικό μάνατζμεντ και αναλύεται ένα από τα ποικίλα υποδείγματα που υπάρχουν στη διεθνή βιβλιογραφία. Δίνεται έμφαση στο υπόδειγμα των πέντε δυνάμεων του Porter που είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για την ανάλυση του μικρο-περιβάλλοντος (κλάδου), καθώς και στην ανάλυση στρατηγικών ομάδων που είναι χρήσιμη για την ομαδοποίηση επιχειρήσεων ενός κλάδου. Γίνεται μία αναδρομή στα κυριότερα γεγονότα που συνετέλεσαν στην ανάπτυξη και την εξέλιξη του κλάδου των αερομεταφορών σε παγκόσμιο επίπεδο και πιο συγκεκριμένα σε τρεις κύριες περιοχές, αυτές των Η.Π.Α., της Ευρώπης και της Ασίας-Αυστραλίας. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην εμφάνιση του μοντέλου του χαμηλού κόστους αερομεταφορέα και τις επιπτώσεις του στον κλάδο. Χρησιμοποιώντας το εργαλείο της ανάλυσης στρατηγικών ομάδων, διακρίνονται τέσσερις στρατηγικές ομάδες στον κλάδο και αναλύονται οι στρατηγικές τους καθώς και οι ανταγωνιστικές κινήσεις τους στα πλαίσια του ανταγωνισμού μεταξύ των ομάδων αυτών αλλά και μέσα σε κάθε ομάδα. Αναφορά γίνεται και στα εμπόδια κινητικότητας που υπάρχουν μεταξύ των ομάδων. Τέλος γίνεται λόγος για τη μελλοντική εξέλιξη του κλάδου σύμφωνα με τις τάσεις που επικρατούν.

Master Thesis

Air quality management
Αερομεταφορές
Στρατηγικός σχεδιασμός


2006-11-22T11:55:18Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.