Εύρεση αλγορίθμου τερματισμού στα opportunistic networks του μελλοντικού διαδικτύου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2012 (EL)

Εύρεση αλγορίθμου τερματισμού στα opportunistic networks του μελλοντικού διαδικτύου

Παπαδόπουλος, Σωκράτης Α.

Δεμέστιχας, Παναγιώτης

Η ανάγκη του Μελλοντικού Διαδικτύου για νέες εφαρμογές και υπηρεσίες καθώς και η εκτεταμένη χρήση της ασύρματης επικοινωνίας, απαιτούν την απαλλαγή από παρωχημένες νοοτροπίες δικτύωσης. Τα εξελισσόμενα Opportunistic Networks θέτουν τις βάσεις για την εξασφάλιση αυτών των απαιτήσεων. Αποτελούν προσωρινή προέκταση της βασικής υποδομής του δικτύου με κύριο χαρακτηριστικό την αποδοτικότερη χρήση των πόρων του. Ακόμη, χαρακτηρίζονται από την καινοτομική δομή τους και την επιλεκτική προσθήκη νέων συσκευών, ενώ οι εφαρμογές τους χρησιμοποιούνται ολοένα και περισσότερο σε ποικίλους τομείς. Μεγάλο ενδιαφέρον επιστημονικής έρευνας παρουσιάζουν οι φάσεις λειτουργικότητας του κύκλου ζωής τους, με αποκορύφωμα την εύρεση κατάλληλου αλγορίθμου για τον τερματισμό του. Η δημιουργία ενός τέτοιου μηχανισμού μελετάται και μοντελοποιείται στα πλαίσια αυτής της εργασίας, με απώτερο σκοπό την υλοποίηση και εκτέλεσή του. Έπειτα, χρησιμοποιώντας αυστηρά καθορισμένα σενάρια και τοπολογίες εφαρμόζεται σε πρόγραμμα προσομοιωτή, με τα αποτελέσματά του να ισχυροποιούν τη σπουδαιότητα του αλγορίθμου.

Bachelor Dissertation

Wireless communication systems
Αλγόριθμοι
Cognitive science
Προσομοίωση
Ad hoc networks (Computer networks)


Ελληνική γλώσσα

2012-09-07T07:53:10Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.