Αποτελεσματικότητα αμοιβαίων κεφαλαίων με τον διαφοροποιούμενο δείκτη του Sharpe

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Αποτελεσματικότητα αμοιβαίων κεφαλαίων με τον διαφοροποιούμενο δείκτη του Sharpe

Καπέλλα, Αικατερίνη Α.

Διακογιάννης, Γεώργιος

Η παρούσα διπλωματική εργασία με τίτλο «Αποτελεσματικότητα Αμοιβαίων Κεφαλαίων με το μέτρο του Sharpe και του τροποποιημένου μέτρου του Sharpe» έγινε στα πλαίσια του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Χρηματοοικονομικής Ανάλυσης του τμήματος Χρηματοοικονομικής & Τραπεζικής Διοικητικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς, στηριζόμενη σε διεθνή αλλά και εγχώρια αρθρογραφία και βιβλιογραφία. Η εργασία είναι χωρισμένη σε πέντε κεφάλαια. Στο αρχικά κεφάλαια γίνεται ανάλυση των χρηματοοικονομικών μοντέλων που αφορούν στην ανάλυση και διαχείριση χαρτοφυλακίου. Συγκεκριμένα, στο πρώτο κεφάλαιο γίνεται ανάλυση της θεωρίας του Markowitz και του Μονοπαραγοντικού Υποδείγματος. Στο δεύτερο κεφάλαιο, παρουσιάζεται το υπόδειγμα CAPM (Capital Asset Pricing Model), η γραμμή κεφαλαιαγοράς και η θεωρία Arbitrage Pricing Theory. Στο τρίτο κεφάλαιο, γίνεται ανάλυση των δεικτών αξιολόγησης απόδοσης χαρτοφυλακίου, μεταξύ των οποίων και οι δείκτες Sharpe και Modified Sharpe, οι οποίοι αποτελούν και το βασικό αντικείμενο μελέτης της συγκεκριμένης διπλωματικής εργασίας. Στο τέταρτο κεφάλαιο, παρουσιάζονται εμπειρικές μελέτες που αφορούν τους δείκτες Sharpe και Modified Sharpe. Και τέλος, στο πέμπτο κεφάλαιο, παρατίθεται η εμπειρική ανάλυση της μελέτης αυτής, όπου παρουσιάζονται αναλυτικά τα δεδομένα, η μεθοδολογία και τα εμπειρικά αποτελέσματα.

Master Thesis

Αμοιβαία κεφάλαια
Θεωρία τιμών
Διαχείριση χαρτοφυλακίου
Χρηματοοικονομική ανάλυση
Οικονομετρικά υποδείγματα


Ελληνική γλώσσα

2014-04-08T07:07:50Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.