Προμελέτη σκοπιμότητας: ίδρυσης ξενοδοχειακής μονάδας με συνεδριακό κέντρο στις Βόρειες Σποράδες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2014 (EL)

Προμελέτη σκοπιμότητας: ίδρυσης ξενοδοχειακής μονάδας με συνεδριακό κέντρο στις Βόρειες Σποράδες

Κοναξή, Φωτεινή Α.

Γεωργακέλλος, Δημήτριος

Αντικείμενο της παρούσας μελέτης είναι η διερεύνηση της δυνατότητας δημιουργίας μιας ξενοδοχειακής μονάδας τεσσάρων αστέρων, με συνεδριακό κέντρο, στις Βόρειες Σποράδες. H μονάδα θα ιδρυθεί στην Αλόννησο και πιο συγκεκριμένα στην τοποθεσία όπου βρίσκεται η μοναδική αμμώδης παραλία του νησιού, η «Χρυσή Μηλιά». To συγκεκριμένο συγκρότημα μετά την ολοκλήρωση της επένδυσης θα ανήκει στην κατηγορία 4* και θα είναι συνολικής δυναμικότητας 86 δωματίων και 7 σουιτών ή 186 κλινών. Η απόφαση της προς μελέτη επένδυσης υπαγορεύεται από τη γενική τάση του τουρισμού, η οποία στα πλαίσια του υγιούς ανταγωνισμού, ωθεί τις ελληνικές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις να ακολουθήσουν τις νέες τάσεις, να προσαρμοσθούν και να επενδύσουν σε ειδικές μορφές τουρισμού. Φορείς της επένδυσης είναι ο επιχειρηματίας και πολιτικός μηχανικός Γούλας Θεόδωρος με σημαντική παρουσία στο τομέα του τουρισμού και των κατασκευών στην Ελλάδα, η δικηγόρος Γούλα Φρειδερίκη συζ. Θεόδωρου και οι οικονομολόγοι Κοναξή Φωτεινή του Αθανασίου και Βενέτης Αλέξανδρος του Σταύρου.

Master Thesis

Τουρισμός -- Συνέδρια
Ξενοδοχεία -- Διοίκηση και οργάνωση
Τουρισμός -- Οικονομικές απόψεις -- Ελλάδα


Ελληνική γλώσσα

2014-04-08T08:06:46Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.