Ανάπτυξη παιχνιδιού ζωγραφικής μέσω κοινωνικού δικτύου με σύνδεση Bluetooth σε πλατφόρμα Android

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Αποθετήριο :
Διώνη
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Design of a social network paint game by using Bluetooth in Android platform
Ανάπτυξη παιχνιδιού ζωγραφικής μέσω κοινωνικού δικτύου με σύνδεση Bluetooth σε πλατφόρμα Android

Παλαμήδης, Αθανάσιος Ε.

Σγούρος, Νικήτας-Μαρίνος

Αντικείμενο της παρούσας εργασίας είναι η δημιουργία ενός διαδραστικού παιχνιδιού τύπου social gaming που θα αναδεικνύει έναν κοινωνικό χαρακτήρα σε λειτουργικό περιβάλλον android. Η εφαρμογή παιχνιδιού που θα δημιουργηθεί με αυτή την εργασία θα έχει άμεση σχέση με τη ζωγραφική. Πιο συγκεκριμένα ο σκοπός του παιχνιδιού θα είναι ο χρήστης να ανακαλύψει και να πληκτρολογήσει κάποια λέξη ή φράση που θα βλέπει να δημιουργείται η εικόνα στην οθόνη της συσκευής android που κατέχει. Η εικόνα που θα δημιουργείται στην οθόνη του χρήστη θα είναι η ζωντανή αναμετάδοση της ζωγραφιάς που υλοποιείται την ίδια στιγμή από άλλον χρήστη στον οποίο έχει δοθεί μία λέξη/φράση κλειδί. Όπως διαφαίνεται καθαρά από τα προηγούμενα, η εφαρμογή χρειάζεται τουλάχιστον 2 χρήστες για να λειτουργήσει (ο πρώτος χρήστης ζωγραφίζει και ο δεύτερος μαντεύει). Παρόλα αυτά τα έντονα κοινωνικά χαρακτηριστικά του παιχνιδιού γίνονται εντονότερα όταν πολλοί χρήστες συγχρόνως παίζουν το ρόλο αυτού που μαντεύει. Έτσι ο σκοπός του παιχνιδιού από την πλευρά του χρήστη δεν είναι μόνο να βρίσκει την λέξη/φράση που βλέπει να ζωγραφίζεται αλλά να το κάνει αυτό πιο γρήγορα από τους υπόλοιπους χρήστες. Κάθε σωστή απάντηση θα ενημερώνει όλους τους χρήστες ποιος χρήστης βρήκε την σωστή λέξη/φράση και ποια είναι η λέξη/φράση.

Master Thesis

Smartphones -- Programming
Application software -- Development
Android (Electronic resource)
Ζωγραφική
Computer games -- Programming
Κοινωνικά δίκτυα
Διαδίκτυο (Internet)

Πανεπιστήμιο Πειραιώς (EL)
University of Peiraeus (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014-07-24T08:51:49Z


Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 4.0 Διεθνές*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.