Severity and mortality of patients undergoing continuous haemodiafiltration in the icu

 
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2018 (EL)

Severity and mortality of patients undergoing continuous haemodiafiltration in the icu (EN)

Vasilopoulos, Georgios
Rikos, Nikolaos
Fegari, Kasiani
Marvaki, Christina

Εισαγωγή: Ανεξάρτητα από την πρωτοπαθή νόσο η οξεία νεφρική βλάβη(ΟΝΒ) αποτελεί επιπρόσθετο επιβαρυντικό παράγοντα που αυξάνει τη νοσοκομειακή θνητότητα και βαρύτητα. . Έχει υπολογιστεί ότι στους ασθενείς της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) που βρίσκονται σε μηχανική υποστήριξη της αναπνοής, ένα ποσοστό από 5%-35% θα εμφανίσει σε κάποια φάση της νοσηλείας του κάποιου βαθμού οξεία νεφρική ανεπάρκεια, η οποία σχετίζεται με θνητότητα που ξεπερνά το 20%.Σκοπός: Σκοπός της παρούσας ερευνητικής μελέτης είναι η διερεύνηση της βαρύτητας και θνητότητας των ασθενών που υποβάλλονται σε συνεχή αιμοδιαδιήθηση σε  ΜΕΘ.Υλικό και Μέθοδος: Η μελέτη είναι μία  περιγραφική ανάλυση όλων των ασθενών που υπεβλήθησαν  σε συνεχή αιμοδιαδιήθηση στη ΜΕΘ μεταξύ Απριλίου 2017 και Δεκεμβρίου 2017. Καταγράφηκαν δημογραφικά στοιχεία όπως  ηλικία, φύλο διάγνωση εισαγωγής, διάρκεια νοσηλείας και έκβαση. Επίσης καταγράφηκε η διάρκεια της κάθε συνεδρίας αιμοδιαδιήθησης  καθώς και ειδικά κλινικά δεδομένα που αφορούσαν τη θεραπεία νεφρικής υποκατάστασης.Αποτελέσματα: Το δείγμα αποτέλεσαν  33 ασθενείς (32,3%) οι οποίοι υπεβλήθησαν σε συνεχή αιμοδιαδιήθηση (CVVHDF)το χρονικό διάστημα της μελέτης. Η  μέση ηλικία του δείγματος ήταν τα  72,7+ 9,46 έτη, Η διάμεση διάρκεια νοσηλείας ήταν 16,5 ημέρες (1-91 ημέρες). ενώ μέση τιμή στο APACHE II των ασθενών κατά την εισαγωγή ήταν 28,5 +9,08. Η θνητότητα στο υπό μελέτη δείγμα ανήλθε στο   60,6%.Συμπεράσματα: Το υψηλό κόστος της μεθόδου καθώς και το υψηλό ποσοστό θνητότητας των ασθενών,   καθιστά αναγκαίο τον προσδιορισμό σαφών κριτηρίων εφαρμογής της μεθόδου, συνεχούς αξιολόγησης και εκτίμησης της αποτελεσματικότητας αυτής, καθώς και συνεχή εκπαίδευση του προσωπικού στη χρήση αντίστοιχων τεχνολογιών. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion

ΜΕΘ (EN)
Συνεχής αιμοδιαδιήθηση (EN)
οξεία νεφρική βλάβη (EN)


Health & Research Journal

Αγγλική γλώσσα

2018-12-07


Postgraduate Program "Intensive Care Units" National and Kapodistrian University of Athens (EN)

2459-3192
Health & Research Journal; Τόμ. 4 Αρ. 3 (2018): Volume 4 Issue 3 July- September 2018; 156-166 (EL)
Health & Research Journal; Vol. 4 No. 3 (2018): Volume 4 Issue 3 July- September 2018; 156-166 (EN)

Copyright (c) 2018 Health & Research Journal (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.