Ατελής διαστολή του τραχήλου της μήτρας σε προβατίνες και αίγες

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society  | ΕΚΤ eJournals
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΑτελής διαστολή του τραχήλου της μήτρας σε προβατίνες και αίγες (EL)
Ringwomb in ewes and does (EN)

MAVROGIANNI (Β.Σ. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ), V. S.

Στην παρούσα βιβλιογραφική ανασκόπηση αναλύεται η ατελής διαστολή του τραχήλου στα μικρά μηρυκαστικά. Στο πρώτο μέρος του άρθρου παρουσιάζεται εν συντομία η ενδοκρινολογία του φυσιολογικού τοκετού, καθώς και η βιβλιογραφία που αφορά στην έναρξη των συσπάσεων του μυομητρίου και τα στάδια του τοκετού. Στην συνέχεια, αναφέρονται παράγοντες, οι οποίοι έχουν συσχετιστεί με την παθολογική αυτή κατάσταση και παρουσιάζεται η βιβλιογραφία η σχετική με την παθογένεια της κατάστασης. Επίσης, παρουσιάζεται η βιβλιογραφία η σχετική με τη σημασία της ατελούς διαστολής του τραχήλου ως αίτιου δυστοκίας και περιγράφεται η αντιμετώπιση της κατάστασης. (EL)
In this paper, the literature on ringwomb in sheep and goats is reviewed. In the first part of the article, the endocrinology of normal parturition in small ruminants is reviewed and the literature on myometrial contractions and the stages of labour is briefly presented. Subsequently, factors that have been associated with this condition are mentioned and the pathogenesis of the disorder is discussed. The literature on the significance of ringwomb as a cause of dystocia is reviewed and methods for treatment of the disorder are presented. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion

Πρόβατα (EL)
αίγα (EL)
δυστοκία (EL)
ατελής διαστολή τραχήλου. (EL)
μαιευτική (EL)
ringwomb (EN)
goats (EN)
Sheep (EN)
dystocia (EN)
obstetrics (EN)


Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society

Αγγλική γλώσσα

2017-12-19


Hellenic Veterinary Medical Society / Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (EN)

1792-2720
2585-3724
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society; Vol 54, No 4 (2003); 321-328 (EL)
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society; Vol 54, No 4 (2003); 321-328 (EN)

Copyright (c) 2017 V. S. MAVROGIANNI (Β.Σ. ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗ) (EN)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.