Κυτταρολογική εξέταση κολπικών επιχρισμάτων για τη διαπίστωση της φάσης του οιστρικού κύκλου της σκύλας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society  | ΕΚΤ eJournals
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριοΚυτταρολογική εξέταση κολπικών επιχρισμάτων για τη διαπίστωση της φάσης του οιστρικού κύκλου της σκύλας (EL)
The cytological examination of vaginal smears in dogs (EN)

TSILIGIANNI (Θ. ΤΣΙΛΙΓΙΑΝΝΗ), Th.
AMARANTIDIS (Ι. ΑΜΑΡΑΝΤΙΔΗΣ), I.
KARAGIANNIDIS (Α. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΙΔΗΣ), A.

Η Κυτταρολογική Εξέταση Κολπικών Επιχρισμάτων (ΚΕΚΕ) είναι η πλέον εύκολη, γρήγορη και οικονομική μέθοδος προσδιορισμού του σταδίου του οιστρικού κύκλου στο σκύλο. Επιπλέον, η διαδικασία λήψης του κολπικού υλικού είναι ανώδυνη για τα ζώα. Η ανάγνωση των επιχρισμάτων γίνεται με μικροσκόπιο κοινού φωτισμού μετά από κατάλληλη χρώση τους και βασίζεται στην παρατήρηση των μεταβολών που υφίστανται τα κύτταρα του κολπικού επιθηλίου, κάτω από την επίδραση των ωοθηκικών ορμονών. (EL)
The cytological examination of vaginal smears is a simple, quick and inexpensive method for determination of the estrous cycle stage in dogs. Also, the procedure of vaginal smear collection is painless for the animal. Smears are examined under light microscope, after they have been stained by a proper staining method. The results are based on the observation of cytological alterations of the epithelium cells under the influence of ovarian hormones. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion

κολπικό επίχρισμα (EL)
Κυτταρολογική εξέταση (EL)
σκύλος (EL)


Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society

Αγγλική γλώσσα

2018-01-31


Hellenic Veterinary Medical Society / Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (EN)

1792-2720
2585-3724
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society; Vol 50, No 3 (1999); 223-231 (EL)
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society; Vol 50, No 3 (1999); 223-231 (EN)

Copyright (c) 2018 A KARAGIANNIDIS, Th. TSILIGIANNI, I AMARANTIDIS (EN)*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.