δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
Η επίδραση των ωμέγα 3 και της βιταμίνης Ε κατά της γρίπης των πτηνών σε κοτόπουλα κρεατοπαραγωγής
(EL)
The Effect of Omega 3 and Vitamin E against Avian Influenza in Broiler Chickens
(EN)
ASLAM, A.
MUSTAFA, G.
AKHTAR, R.
CHAUDHARY, Z. I.
ASHRAF, K.
TASEER, M.
Δε διατίθεται περίληψη στα ελληνικά
(EL)
The present study assessed the individual and combined effect of vitamin E and omega 3 against low pathogenic avian influenza (LPAI) virus in broiler birds. Day-old broiler birds (n=125) were equally divided into five groups (A, B, C, D & E). Group A was non infected negative control. While groups B, C, D and E were infected with low pathogenic avian influenza (H9N2) virus at 28th day (2 HAunits/bird). Group B was given omega 3 at rate of 150mg/kg in feed. Group C was given vitamin E 200 IU/kg. Group D was offered vitamin E and omega 3. Group E was designated as positive control without supplementation. The results revealed significantly increased antibody titer, decreased heterophil lymphocyte ratio, improved feed conversion ratio and least histopathological lesions in birds given vitamin E alone followed by the group given combination of vitamin E and omega 3. These results concluded the positive impact of Vitamin E as compare to omega 3 alone and combined omega 3 with vitamin E against LPAI infection in broiler chickens. These findings can have useful field application in control of avian influenza.
(EN)
Copyright (c) 2018 MSA TASEER, A ASLAM, ZI CHAUDHARY, K ASHRAF, R AKHTAR, G MUSTAFA
(EN)
*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.
Βοηθείστε μας να κάνουμε καλύτερο το OpenArchives.gr.