Aeromonas hydrophìla - Ένας παθογόνος μικροοργανισμός του ανθρώπου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :

Αποθετήριο :
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society  | ΕΚΤ eJournals
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2018 (EL)

Aeromonas hydrophìla - Ένας παθογόνος μικροοργανισμός του ανθρώπου (EL)
Aeromonas hydrophìla, A human pathogen (EN)

ABRAHIM (Α. ΑΜΠΡΑΧΙΜ), A.
PAPANOTAS (Κ. ΠΑΠΑΝΩΤΑΣ), K.

Η Aeromonas hydrophìla είναι παθογόνος μικροοργανισμός για τον άνθρωπο και ενοχοποιείται για την πρόκληση γαστρεντερίτιδων, μόλυνση τραυμάτων και σηψαιμία. Επίσης είναι παθογόνος μικροοργανισμός για τα ψάρια, τα αμφίβια και τα ερπετά. HA hydrophìla έχει την ικανότητα να αναπτύσσεται σε τρόφιμα που συντηρήθηκαν στην ψύξη και έχει απομονωθεί από το περιβάλλον, το χλωριωμένο και μη πόσιμο νερό, τα έτοιμα φαγητά, το κρέας των θηλαστικών, το κρέας των πουλερικών, τα αλιεύματα, το παστεριωμένο γάλα και άλλα γαλακτοκομικά προϊόντα καθώς και από τρόφιμα φυτικής προέλευσης. Η εργασία αυτή είναι μια βιβλιογραφική ανασκόπηση της οικολογίας του μικροοργανισμού, των μεθόδων απομόνωσης και ταυτοποίησης του, της παθογόνου δράσης, της επιδημιολογίας καθώς και της θεραπευτικής αγωγής που εφαρμόζεται στον άνθρωπο. (EL)
Aeromonas hydrophìla has been considered human pathogen and is involved in gastroenteritis, wound infections and septicaemia. It is also a cause of disease in fish, in amphibian and in reptiles. A. hydrophìla can grow in chilled foods and has been isolated from the environment, from non chlorinated and chlorinated water, ready-to-eat meat from poultry meat, fish and fish products, raw milk and milk products and vegetables. The present article is a review article and deals with the isolation and identification procedures, pathogenesis and epidemiology of the microorganism and the therapy to humans. (EN)

info:eu-repo/semantics/article
info:eu-repo/semantics/publishedVersion

Δημόσια Υγεία (EL)
πρόληψη (EL)
τρόφιμα (EL)
απομόνωση (EL)
Aeromonas hydrophìla (EL)


Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society

Αγγλική γλώσσα

2018-01-31


Hellenic Veterinary Medical Society / Ελληνική Κτηνιατρική Εταιρεία (EN)

1792-2720
2585-3724
Περιοδικό της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας; Τόμ. 50 Αρ. 2 (1999); 91-99 (EL)
Journal of the Hellenic Veterinary Medical Society; Vol. 50 No. 2 (1999); 91-99 (EN)

Copyright (c) 2018 A ABRAHIM, K PAPANOTAS (EN)



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.