Η παρούσα ερευνητική μελέτη, σχετίζεται με την εξέταση της χημικής σύστασης των συσκευασμένων λουκάνικων Φρανκφούρτης. Στο πρώτο κεφάλαιο περιγράφεται ο σκοπός της πτυχιακής, καθώς και μια ιστορική αναδρομή σχετικά με την τυποποίηση του κρεατοσκευασμάτων.
Στο κεφάλαιο που ακολουθεί γίνεται μια εκτενής περιγραφή της χημικής σύνθεσης του κρέατος γενικά, αλλά και κάθε τύπου πιο συγκεκριμένα. Ο αναγνώστης ενημερώνεται για τα είδη των κρεάτων, την βιολογική αξία που έχει κάθε ένα από αυτά, την ιστολογική του υφή και την χημική τους σύνθεση. Ο λόγος είναι ότι οι εν λόγω παράμετροι επιδρούν άμεσα ή έμμεσα στην ποιότητα και στα χημικά χαρακτηριστικά των λουκάνικων.
Στο τρίτο κεφάλαιο, γίνεται εκτενής αναφορά στα συσκευασμένα λουκάνικα Φρανκφούρτης, περιγράφονται τα είδη του κρέατος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί, το σύνολο των πρόσθετων ουσιών που εντοπίζονται, καθώς και τα φυσικοχημικά χαρακτηριστικά που πρέπει να έχουν ως βρώσιμο προϊόν.
Ακολούθως, γίνεται περιγραφή της μεθοδολογίας που ακολουθήθηκε καθώς και τα πρωτόκολλα ανάλυσης που έχουν χρησιμοποιηθεί στην παρούσα έρευνα. Γίνεται αναλυτική αποτύπωση των αποτελεσμάτων για κάθε ένα από τα χημικά χαρακτηριστικά που μελετήθηκαν. Επίσης, γίνεται σύγκριση των εργαστηριακών μετρήσεων με τις αναγραφόμενες στις ετικέτες, αλλά και τα όρια ανοχής που θέτει η ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία
Α > Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο
Π > Ποιοτικός έλεγχος
Agricultural and Veterinary Sciences ▶ Other Agricultural Sciences Agricultural Engineering
(EN)
Ποιοτικός έλεγχος
Αλλαντικά - Βιομηχανία και εμπόριο
Greek
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Σχολή Τεχν.Γεωπονίας και Τεχν.Τροφίμων και Διατροφής > Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων (Φλώρινα)