Δυνατότητες ανάπτυξης της βιολογικής κτηνοτροφίας στην Ελλάδα

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2003 (EN)
Δυνατότητες ανάπτυξης της βιολογικής κτηνοτροφίας στην Ελλάδα

Αθανασίου, Νικολίτσα

Η βιολογική κτηνοτροφία είναι μια μέθοδος παραγωγής ζωικών προϊόντων υψηλής ποιότητας, η οποία στηρίζεται στη φυσική διαβίωση των ζώων, χρησιμοποιεί σχεδόν αποκλειστικά βιολογικές ζωοτροφές, προάγει τη βιοποικιλότητα, προστατεύει το περιβάλλον και διακρίνεται για την ποιοτική υπεροχή και την ασφάλεια των προϊόντων που παράγει. Στην παρούσα εργασία έγινε μια ανασκόπηση στην κατάσταση της βιολογικής κτηνοτροφίας της χώρας μας και μια προσπάθεια διερεύνησης των δυνατοτήτων εφαρμογής των πρακτικών της στα Ελληνικά δεδομένα. Σύμφωνα λοιπόν με όσα αναφέρθηκαν, καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι η Ελλάδα έχει τεράστιες δυνατότητες ανάπτυξης της βιολογικής κτηνοτροφίας. Αυτό βέβαια δεν ισχύει για όλες τις περιοχές και τους κλάδους. Άνθησή της μπορεί να επέλθει στις ορεινές, ημιορεινές και νησιωτικές περιοχές, όπου οι συνθήκες το επιτρέπουν και όσον αφορά τους κλάδους, κυρίως στην αιγοπροβατοτροφία και την κρεοπαραγωγό αγελαδοτροφία. Ίσως η μετατροπή μέρους της ελληνικής κτηνοτροφίας σε βιολογική να βοηθήσει στην ανταγωνιστικότητα των ελληνικών κτηνοτροφικών προϊόντων που υστερούν πολύ έναντι των ομοειδών ξένων, κυρίως εξαιτίας του εξαιρετικά υψηλού κόστους παραγωγής.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιολογική κτηνοτροφία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2003


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)