Ανάπτυξη λογισμικού για το σχεδιασμό αντιρρυπαντικών τεχνολογιών ελέγχου αέριας ρύπανσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Ανάπτυξη λογισμικού για το σχεδιασμό αντιρρυπαντικών τεχνολογιών ελέγχου αέριας ρύπανσης

Τσεβρένης, Γεώργιος

Η παρούσα εργασία είχε δύο βασικούς στόχους. Ο πρώτος ήταν να παρουσιάσει πληροφορίες σχετικά με τις κυριότερες τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται σήμερα στη βιομηχανία για των έλεγχο Αιωρούμενων Σωματιδίων (ΑΣ). Οι τεχνολογίες αυτές είναι οι κυκλώνες, τα σακόφιλτρα, τα ηλεκτροστατικά φίλτρα και οι πλυντρίδες. Είναι γεγονός ότι στην αγορά της Ελλάδας τα διαθέσιμα βιβλία συχνά παρουσιάζουν ελλείψεις στο σχεδιασμό του εν λόγω εξοπλισμού και των συστημάτων αυτού, κάτι που ωστόσο αποτελεί ένα βασικό αντικείμενο των μηχανικών. Ο δεύτερος στόχος, ίσως και ο πιο σημαντικός, ήταν η δημιουργία ενός λογισμικού προγράμματος (software) που θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εκπαιδευτικούς σκοπούς και να συμπεριλήφθη στα προγράμματα σπουδών της eφαρμοσμένης μηχανικής. Μία ενδελεχής έρευνα της αγοράς αποκάλυψε την έλλειψη παρόμοιου λογισμικού. Η παρούσα εργασία αποπειράται να καλύψει αυτό το κενό. Το πρόγραμμα επονομάστηκε «Φίλων», προς τιμήν του αρχαίου μηχανικού Φίλων του Βυζάντιου.

Thesis
NonPeerReviewed

Λογισμικό υπολογιστών
Ατμοσφαιρική ρύπανση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.