Ρύπανση θαλασσών και τεχνικές απορρύπανσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο




2009 (EL)
Ρύπανση θαλασσών και τεχνικές απορρύπανσης

Τσένας, Στύρος
Ξυνός, Ιωάννης

Στόχος της εργασίας είναι η σφαιρική παρουσίαση του φαινόμενου της θαλάσσιας ρύπανσης και η ενημέρωση περι των τεχνικών απορρύπανσης ιδιαιτέρως των σύγχρονων και καινοτόμων μεθόδων. Στο πρώτο μέρος της εργασίας γίνεται μια γενική ενημέρωση για το φαινόμενο της θαλάσσιας ρύπανσης ενώ παράλληλα αναφέρονται και οι πηγές από τις οποίες προκαλείτε το φαινόμενο. Επειτα εκτίθεται η πρόκληση ρύπανσης που προκαλείται από τα ατυχήματα των εμπορικών πλοίων καθώς και οι συνέπειες από την απόρριψη πετρελαιοειδών στη θάλασσα.Γίνεται αναφορά στη ρύπανση από τη λειτουργική διαδικασία των πλοίων και αναλύονται όλες οι διαδικασίες κατά την λειτουργία ενός εμπορικού πλοίου. Στη συνέχεια παρουσιάζονται οι ρύποι που συναντωνται καθώς και η χημική τους σύσταση, η συμπεριφορά τους και η δράση τους στο θαλάσσιο περιβάλλον. Στο τέλος παρουσιάζονται οι κυριότερες τεχνικές απορρύπανσης θαλασσών καθώς και η ελληνικής ανακάλυψης σύγχρονη μέθοδος απορρύπανσης θαλασσών CleanMag.

Thesis
NonPeerReviewed

Θάλασσα - Μόλυνση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.