Διαχείριση επικίνδυνων και τοξικών αποβλήτων

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Διαχείριση επικίνδυνων και τοξικών αποβλήτων

Ξεκαλάκη, Ευαγγελία

Ο όρος “επικίνδυνο” χρησιμοποιείται για να δηλώσει τον ιδιαίτερο κίνδυνο που ορισμένες ουσίες ή απόβλητα εγκυμονούν τόσο για τον άνθρωπο όσο και για το περιβάλλον. Τα επικίνδυνα απόβλητα λόγω αφ ενός του ότι πρόκειται για απόβλητα και αφ΄ ετέρου για επικίνδυνα απόβλητα απαιτούν μία ιδιαίτερη αντιμετώπιση και διαχείριση. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστο το γεγονός ότι ενώ μέχρι πρότινος ελάχιστοι παραγωγοί των επικίνδυνων αποβλήτων φρόντιζαν για την ορθολογική και περιβαλλοντική διαχείριση αυτών, σήμερα όλο και περισσότεροι ενδιαφέρονται να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα αναζητώντας λύσεις. Επειδή στη χώρα μας δεν υπάρχουν ακόμη μονάδες επεξεργασίας επικίνδυνων αποβλήτων η μόνη λύση είναι η διασυνοριακή μεταφορά των επικίνδυνων αποβλήτων προς διάθεση στο εξωτερικό. Πρόκειται εδώ για ένα δύσκολο εγχείρημα το οποίο δεν είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας από μόνοι τους οι περισσότεροι παραγωγοί επικίνδυνων αποβλήτων αφού απαιτούνται μεγάλη τεχνογνωσία και Know how, εμπειρία καθώς επίσης και η ύπαρξη σύνθετου εξοπλισμού και οργάνωσης που μπορεί να διασφαλίσει την όλη διαδικασία.

Thesis
NonPeerReviewed

Απόβλητα
Επικίνδυνες ουσίες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.