Η καλλιέργεια του ηλίανθου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2003 (EL)
Η καλλιέργεια του ηλίανθου

Ντούμα, Αθανασία

Ο Ηλίανθος συγκαταλέγεται στους ελαιούχους σπόρους και η καλλιέργειά του έχει αποκτήσει τα τελευταία χρόνια ζωηρό ενδιαφέρον για τους παιδαγωγούς κυρίως της Θράκης και Ανατολικής Μακεδονίας και αυτό γιατί έχει ουσιαστικά μεγαλύτερη οικονομική πρόσοδο, σε σύγκριση με το μαλακό σιτάρι και το κριθάρι, στις ξερικές κυρίως εκτάσεις των παραπάνω περιοχών. Η καλλιέργεια του ηλίανθου επεκτάθηκε γρήγορα (27 χιλ. στρ. το 1981, 418 χιλ. στρ. το 1984), με αποτέλεσμα και η παραγωγή να ακολουθήσει και αυτή αλματώδη εξέλιξη και από 4 χιλ. τον. Το 1981 να φτάσει τους 67 χιλ. τον. Το 1984. Για το 1986 προβλέπεται αύξηση της παραγωγής ηλιόσπορου για την εξασφάλιση αυτάρκειας σε πρώτη ύλη με βάση τις ανάγκες σε σπορέλαια και ζωοτροφές. Παράλληλα προωθείται το πρόγραμμα έρευνας για αποδοτικότερες ποικιλίες, το πρόγραμμα σποροπαραγωγής, η καθοδήγηση των καλλιεργητών για την εφαρμογή της σωστής τεχνικής, καθώς και η ίδρυση σπορελαιουργείου ηλίανθου από την Κοινοπραξία Συνεταιρισμών Οργανώσεων Θράκης.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλίανθοι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2003


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.