Η καλλιέργεια του ρυζιού στο Ν. Σερρών

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Η καλλιέργεια του ρυζιού στο Ν. Σερρών

Νικολαϊδου, Ειρήνη

Το ρύζι καλλιεργείται σε περιοχές όπου το καλοκαίρι κάνει αρκετά ζέστη και υπάρχουν άφθονα νερά. Στην Ελλάδα μπορεί να καλλιεργηθεί σχεδόν παντού κυρίως όμως οι ορυζώνες βρίσκονται στις Σέρρες. Όπως είναι γνωστό το ρύζι είναι βασικό συστατικό πλέον της διατροφής των Ελλήνων. Επιπλέον η καλλιέργεια του ρύζιου ενισχύει σημαντικά το εισόδημα ενός μεγαλου ποσοστού παραγωγών. Ωστόσο, η αύξηση του κόστους παραγωγής και η μείωση των τιμών έχουν σαν αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής τα τελευταία χρόνια. Μια σχετικά καινούργια πρόταση είναι το σύστημα ολοκληρωμένης διαχείρησης. Συμφωνά με το σύστημα αυτό οι παραγωγοί είναι υποχρεωμένοι να εφαρμόζουν συγκεκριμένο πρόγραμμα ψεκασμού και λιπάνσεως. Στο Νομό Σερρών το πρόγραμμα αυτό εφαρμόζεται σε πειραματικό στάδιο σε ποσοστό περίπου 8% των ρυζοπαραγωγων.

Thesis
NonPeerReviewed

Ρύζι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.