Σόγια (Glycine max) προϊόντα και χρήσεις της

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Σόγια (Glycine max) προϊόντα και χρήσεις της

Δήμτσα, Παρασκευή

Τα τελευταία χρόνια η υγιεινή διατροφή παίζει κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητά μας σε μια προσπάθεια να θωρακίσουμε την υγεία μας από πολλές σύγχρονες ασθένειες και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας . Τιμητική θέση στη καθημερινή μας διατροφή έχει και η σόγια μιας καμία άλλη μη ζωική τροφή δεν παρέχει στον οργανισμό τόσο μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Η σόγια ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων. Α και υπάρχουν 1300 διαφορετικοί τύποι σόγιας, οι βασικοί είναι τρείς : η κίτρινη ή κοινή σόγια, η πράσινη και η κόκκινη. Η κίτρινη σόγια: είναι η πιο διαδεδομένη, γιατί περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης (40%). Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή τοφού, λαδιού και γάλακτος.

Thesis
NonPeerReviewed

Σόγια (Φυτά)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.