Σόγια (Glycine max) προϊόντα και χρήσεις της

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2010 (EN)
Σόγια (Glycine max) προϊόντα και χρήσεις της

Δήμτσα, Παρασκευή

Τα τελευταία χρόνια η υγιεινή διατροφή παίζει κυρίαρχο ρόλο στην καθημερινότητά μας σε μια προσπάθεια να θωρακίσουμε την υγεία μας από πολλές σύγχρονες ασθένειες και να βελτιώσουμε την ποιότητα της ζωής μας . Τιμητική θέση στη καθημερινή μας διατροφή έχει και η σόγια μιας καμία άλλη μη ζωική τροφή δεν παρέχει στον οργανισμό τόσο μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης. Η σόγια ανήκει στην οικογένεια των οσπρίων. Α και υπάρχουν 1300 διαφορετικοί τύποι σόγιας, οι βασικοί είναι τρείς : η κίτρινη ή κοινή σόγια, η πράσινη και η κόκκινη. Η κίτρινη σόγια: είναι η πιο διαδεδομένη, γιατί περιέχει τη μεγαλύτερη ποσότητα πρωτεΐνης (40%). Χρησιμοποιείται κυρίως για την παρασκευή τοφού, λαδιού και γάλακτος.

Thesis
NonPeerReviewed

Σόγια (Φυτά)

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)