Η καλλιέργεια της τρούφας

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2010 (EL)
Η καλλιέργεια της τρούφας

Δουρμιτσή, Μαρία

Η τρούφα είναι ένα μανιτάρι που μεγαλώνει κάτω από το έδαφος, συμβιώνοντας με το ριζικό σύστημα ορισμένων δέντρων. Δέντρα δηλα΄δη της άγριας χλωρίδας της χώρας, αλλά και της μεσογειακής λεκάνης γενικότερα, μιάς και τα είδη αυτά των δέντρων είναικοινά σε Γαλλία, Ισπανία, Ελλάδα κ.λ.π. Το άρωμα είναι θεσπέσιο όπως και η γεύση που δίνει στα φαγητά, στα οποία χρησιμοποιείται. Η κατανάλωση της σαν έδεσμα, αλλά και για τους φαρμακευτικούς σκοπούς, κυρίως όμως για τις αφροδισιακές ιδιότητες, είναι γνωστή από πολύ παλιά.

Thesis
NonPeerReviewed

Μανιτάρια - Καλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2010


cc_by_nc_nd



*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.