Το μανιτάρι και η καλλιέργεια του

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Το μανιτάρι και η καλλιέργεια του

Γαζέτης, Αθανάσιος

Σκοπός της εργασίας αυτής είναι να μυήσει τον κάθε ενδιαφερόμενο, στη σύγχρονη αυτή καλλιέργεια, κάνοντας μια γενική ανασκόπηση της διεθνούς βιβλιογραφίας. Δίνονται οι βασικές αρχές και αναλύονται οι φάσεις και η τεχνική της καλλιέργειας. Παράλληλα εξετάζονται παράγοντες που κατά τον ένα ή άλλο τρόπο, επηρεάζουν την έκβαση της τεχνικής, τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό πεδίο. Παρουσιάζονται επίσης μερικοί από τους κυριότερους τύπους μανιταριών και η σύγχρονη διαδικασία της καλλιέργειας, μια και απαιτείται προηγμένη τεχνολογία στην παραγωγή. Μετά το τέλος της εργασίας, ο αναγνώστης μπορεί να έχει σαφή και πλήρη εικόνα της όλης τεχνικής διαδικασίας της καλλιέργειας, τόσο για επαγγελματική όσο και για ερασιτεχνική ενασχόληση. Η καλλιέργεια του μανιταριού, παρουσιάζει σημαντικά πλεονεκτήματα, γιατί δεν στοιχίζει ακριβά η εγκατάσταση της και παρουσιάζει μεγάλα οικονομικά αποτελέσματα. Επίσης δεν επηρεάζεται από τις κλιματικές συνθήκες, δεν απαιτεί μεγάλη έκταση, αλλά ούτε και γεωργική γη, αφού γίνεται σε ράφια η κιβώτια με ειδικό υπόστρωμα. Επιπλέον οι εγκαταστάσεις και τα εργατικά χέρια απασχολούνται όλο το χρόνο, γιατί ολοκληρώνονται αρκετοί κύκλοι καλλιέργειας στον ίδιο χώρο, ενώ παράλληλα αξιοποιούνται μεγάλες ποσότητες άχυρου για τη παρασκευή του υποστρώματος.

Thesis
NonPeerReviewed

Μανιτάρια - Καλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.