Μέθοδοι επεξεργασίας δημοτικών στερεών αποβλήτων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Μέθοδοι επεξεργασίας δημοτικών στερεών αποβλήτων στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης

Τρόμπακας, Κωνσταντίνος
Στεφανίδης, Όλντι

Η Θεσσαλονίκη λόγω ότι είναι μια παραθαλάσσια πόλη ήταν άμεση ανάγκη να διαχειριστεί τα απόβλητα της για να μην υπάρχει άμεση μείωση του περιβαλλοντικού επιπέδου. Άρχισε να υιοθετεί η Θεσσαλονίκη διάφορες τεχνικές από το εξωτερικό όπως και διάφορες νέες αντιλήψεις. Οι νέες αντιλήψεις ήταν ότι άρχισε να κάνει ενημέρωση των πολιτών για το θέμα και να ιεραρχεί το πρόβλημα για την καλύτερη κατανόηση του , όπως ότι όλα ξεκινάν από την πρόληψη. Αλλά και να εφαρμόζει νέες τεχνικές βλέποντας αν είναι βιώσιμες για την περιοχή όπως μέθοδοι επεξεργασίας και ανάκτησης οργανικού κλάσματος που πλέον εφαρμόζεται και στην Θεσσαλονίκη , στο άμεσο μέλλον αναμένεται η χρήση της τεχνικής RDF, και τα κέντρα διαλογής ανακυκλώσιμων υλικών (ΚΔΑΥ) που είδη λειτουργούν. Όπως επίσης και βοηθητικές τεχνικές όπως οι ΣΜΑ σταθμοί μεταφορτώσεις απορριμμάτων που χρησιμοποιούνται ευρέα και τα πάρκα ανακύκλωσης που υπάρχει ένα και ετοιμάζεται το δεύτερο. Στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης εκτός από την υιοθέτηση τεχνικών από το εξωτερικό άρχισαν να δημιουργούνται σε κάθε δήμο αυτόνομα τμήματα διαχείρισης των στερεών αποβλήτων με εξειδικευμένο προσωπικό και πλέον οι δήμοι που δεν έχουν δικό τους τμήμα <<καθαρισμού >> είναι ελάχιστοι. Τέλος άρχισε να έχει και καινοτομίες όπως ο κάδος προσωρινής αποθήκευσης του δήμου καλαμαριάς και την χρήση του υπέρτατου μέτρου της τιμολογιακής πολιτικής που σε συνδυασμό με τα ρεύματα συλλογής αποβλήτων που όλες οι ανεπτυγμένες χώρες εφαρμόζουν ευρύτατα, θα αλλάξει ριζικά το τοπίο του πολεοδομικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης τα επόμενα χρόνια ως προς την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.

Thesis
NonPeerReviewed

Απορρίμματα και διάθεση απορριμμάτων

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.