Η επίδραση αζωτούχου λίπανσης στη μορφολογία, στη φυσιολογία και στα αιθέρια ελαία του βασιλικού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Η επίδραση αζωτούχου λίπανσης στη μορφολογία, στη φυσιολογία και στα αιθέρια ελαία του βασιλικού

Τσιακιρόπουλος, Ιωάννης

Ως τόπος καταγωγής του βασιλικού (Ocimum basilicum L.), θεωρείται η τροπική και υποτροπική ζώνη της Αφρικής και της Ασίας. Ειδικότερα, είναι πιθανό να κατάγεται από την Ινδία, από όπου εξαπλώθηκε μέσω της Μικρά Ασίας στην Ελλάδα και στη Ρώμη, κατόπιν στη Βόρεια Ευρώπη και τελικά στη Βόρειο Αμερική, περί το 1620 από Ευρωπαίους αποίκους. Υπολογίζεται ότι διαδόθηκε στην Ευρώπη από κατακτητές και εξερευνητές πριν από περίπου 2000 χρόνια. Επίσης, διατυπώθηκε η άποψη, ότι ο βασιλικός έγινε γνωστός στην Ελλάδα από τον Μέγα Αλέξανδρο μετά από ένα ταξίδι στην Ασία και στη συνέχεια, από την Ελλάδα Εξαπλώθηκε στην Ευρώπη και στον υπόλοιπο κόσμο. Θεωρείται αυτοφυές φυτό στην Αφρική, Ασία, Ινδία, Μέση Ανατολή, Καραϊβική και Νότια Αμερική.

Thesis
NonPeerReviewed

Αρωματικά φυτά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.