Διερεύνηση των προτιμήσεων των καταναλωτών ως προς τα αρωματικά φυτά στο πολεοδομικό συγκρότημα N. Θεσσαλονίκης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Διερεύνηση των προτιμήσεων των καταναλωτών ως προς τα αρωματικά φυτά στο πολεοδομικό συγκρότημα N. Θεσσαλονίκης

Τσακιρόπουλος, Κωνσταντίνος

Στην παρούσα εργασία γίνεται μια προσπάθεια διερεύνησης των προτιμήσεων των καταναλωτών ως προς τα αρωματικά φυτά στο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να διαπιστωθεί γιατί ενώ η Ελλάδα θα έπρεπε να είναι η «μητρόπολη» των αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών λόγω των ευνοϊκών εδαφοκλιματολογικών της συνθηκών, βρίσκεται ακόμη στην αρχή της προσπάθειας αυτής. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της εργασίας, οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν τα φρέσκα και αποξηραμένα αρωματικά φυτά έναντι των αντίστοιχων κατεψυγμένων. Σαν τόπο αγοράς οι καταναλωτές φαίνεται να προτιμούν τη λαϊκή αγορά και το σούπερ μάρκετ και σαν συσκευασία τη γυάλινη, ενώ δίνουν μεγάλη σημασία στον τόπο προέλευσης των αρωματικών φυτών, καθώς και στις θεραπευτικές τους ιδιότητες. Επίσης, πολλοί είναι και οι καταναλωτές που συλλέγουν αρωματικά φυτά κατευθείαν από τη φύση. Γενικά οι καταναλωτές δεν είναι ενημερωμένοι για τα αρωματικά φυτά, αλλά δείχνουν πρόθυμοι να ενημερωθούν μέσω της σχολικής εκπαίδευσης, της διαφήμισης, των σεμιναρίων και της τηλεκατάρτισης.

Thesis
NonPeerReviewed

Αρωματικά φυτά
Καταναλωτική συμπεριφορά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.