Κυριότερα κολεόπτερα σταχυού του σιταριού στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Κυριότερα κολεόπτερα σταχυού του σιταριού στην Ελλάδα

Κατσανίδου, Φωτεινή
Γκιουλέκας, Χρήστος

Κάθε είδος φυτοπαρασιτικού εντόμου έχει ένα ή περισσότερους συνήθως, ξενιστές φυτά καλλιεργούμενα ή αυτοφυή. Για κάθε γεωγραφική περιοχή ο αριθμός των ξενιστών φυτών ποικίλλει και είναι απαραίτητη μια εργασία επί του θέματος αυτού για μια συγκεκριμένη περιοχή καθώς και επί των σχέσεων που αναπτύσσονται μεταξύ εντόμου και ξενιστή φυτού. Επίσης, για κάθε έντομο στη δεδομένη περιοχή όπου αναπτύσσεται υπάρχει ένα περιβάλλον που μπορεί να είναι ευνοϊκό, ουδέτερο ή δυσμενές και όπου δημιουργούνται διάφορες σχέσεις και ανταγωνισμοί που επιδρούν στη διαμόρφωση ή μη μιας ισορροπίας βιολογικής. Στην εργασία αυτή θα αναφερθούν τα είδη εντόμων που ζημιώνουν σημαντικά τα στάχυα του σιταριού, με αποτέλεσμα η παραγωγή να μειώνεται πάρα πολύ και το κόστος της παραγωγής να αυξάνεται. Ο καρπός του σιταριού χρησιμοποιείται κυρίως για ανθρώπινη κατανάλωση σε ποσοστό 75-78% και δευτερευόντως χρησιμοποιείται ως κτηνοτροφή και για βιομηχανικές χρήσεις σε ποσοστό 16-17% και κατά 9-10% ως πολλαπλασιαστικό υλικό.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυτά - Ασθένειες
Σιτηρά

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.