Φυσικό αέριο και η συμβολή στην επίλυση του ενεργειακού προβλήματος στην Ελλάδα

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2011 (EL)
Φυσικό αέριο και η συμβολή στην επίλυση του ενεργειακού προβλήματος στην Ελλάδα

Τουμπακάρης, Ιάκωβος

Το φυσικό αέριο είναι μια νέα πηγή ενέργειας που όμως τείνει να γίνει μια ξεχασμένη λύση στην ενεργειακή κρίση του αιώνα μας. Η χώρα μας, τελευταία από όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες είναι σχεδόν έτοιμη να υποδεχθεί το Φυσικό αέριο , μετά τη νέα συμφωνία που υπεγράφη τον Δεκέμβριο του 1994, με την Ρωσική Κυβέρνηση, που έβαλε οριστικό τέλος στην Ελληνορωσσική διένεξη για το φυσικό αέριο. Ο κεντρικός αγωγός (αγωγός υψηλής πίεσης, 30 έως 70 bar), καθώς και το περιφερειακό δίκτυο (αγωγός μέσης πίεσης, 19 bar), είναι ήδη έτοιμα να μεταφέρουν Φ.Α. στους μεγαλοκαταναλωτές ( ΔΕΗ, ΕΚΟ, ΒΙΟΧΑΡΤΙΚΗ, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ, κ.α. ), που έχουν υπογράψει σύμβαση με την Δ.ΕΠ.Α. και έχουν προσαρμόσει ή προσαρμόζουν τις εγκαταστάσεις τους για να εκμεταλλευτούν το Φυσικό αέριο. Σκόπιμο είναι να αναφέρουμε, ότι ήδη το Φ.Α. έχει μπει στη ζωή των Αθηναίων μιας και το παλαιό δίκτυο της Δ.Ε.ΦΑ. προσαρμόστηκε στης απαιτήσεις για την διέλευση της «νέας» αυτής οικονομικής και απόλυτα ασφαλείς, πηγή ενέργειας. Το αποτέλεσμα είναι ότι το φυσικό αέριο είναι το «ιδανικό καύσιμο» των ημερών μας και χαρακτηρίζεται ως μια από τις σύγχρονες πηγές ενέργειας όπου μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στη λύση του ενεργειακού προβλήματος.

Thesis
NonPeerReviewed

Φυσικό αέριο

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2011


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.