Η εξαγωγική παρουσία των ελληνικών γεωργικών προϊόντων και οι προοπτικές τους στις διεθνείς αγορές

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Η εξαγωγική παρουσία των ελληνικών γεωργικών προϊόντων και οι προοπτικές τους στις διεθνείς αγορές

Ταλιχμανίδου, Δομνίκη

Στη μελέτη που ακολουθεί παρουσιάζεται η πορεία των εξαγωγών της χώρας, συγκεκριμένα για τα αγροτικά προϊόντα, κατά τη διάρκεια των τελευταίων ετών. Στην παρούσα μελέτη, γίνεται προσπάθεια να δοθούν απαντήσεις για την εξαγωγική δραστηριότητα των συγκεκριμένων προϊόντων, καθώς επίσης και για τις προοπτικές τους στις διεθνείς αγορές- στόχους. Αποτελεί μια προσπάθεια ανάδειξης των βασικών παραγόντων που επιδρούν ανασταλτικά στην ανάπτυξη των εξαγωγών. Επίσης αναφέρονται προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες εξαγωγείς, στις διεθνείς αγορές, για τη διαδικασία της εξαγωγής των προϊόντων τους. Ακόμα χρησιμοποιούνται πίνακες και γραφήματα για την καλύτερη κατανόηση του προβλήματος. Από την έρευνα αποδεικνύεται ότι παρ’ όλο που τα τελευταία χρόνια αυξάνονται οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων, αυξάνονται συγχρόνως και οι εισαγωγές με αποτέλεσμα η αύξηση αυτή να μην θεωρείται ικανοποιητική για να μειώσει το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου που έχει δημιουργηθεί. Τέλος η εργασία κάνοντας χρήση των δεδομένων που συλλέχθηκαν ευελπιστεί να συνεισφέρει στη δημιουργία προτάσεων και πρακτικών βημάτων, με σκοπό την άνοδο των εξαγωγών του αγροτικού τομέα.

Thesis
NonPeerReviewed

Διεθνές εμπόριο
Αγροτικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.