Οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιού στη περιοχή Νέα Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης(vitis vinifera pulliat)

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Οινοποιήσιμες ποικιλίες σταφυλιού στη περιοχή Νέα Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης(vitis vinifera pulliat)

Αυγερινíδης, Κωνσταντίνος

Η παρούσα πτυχιακή εργασία εκπονήθηκε κατά το θέρος του 2004 στον τόπο της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης. Σκοπός της ήταν η μελέτη και η παρουσίαση των οινοποιήσιμων ποικιλιών σταφυλιού στην ευρύτερη περιοχή της Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας και ειδικότερα στην περιοχή της Νέας Μεσημβρίας Θεσσαλονίκης , παρουσιάζοντας τους κυριότερους οίνους Ο.Π.Α.Π. και τοπικούς οίνους. Η καλλιέργεια της αμπέλου στη χώρα μας έρχεται από τα βάθη της ιστορίας και αποτελεί το διακριτό σημείο της Μεσογείου. Το αρχαιότερο πατητήρι στον κόσμο που ανακαλύφθηκε στις Αρχάνες της Κρήτης , τα καλοδιατηρημένα πιθάρια από τις αποθήκες των ανακτόρων της Κνωσού , τα σκόρπια γιγαρτα αλλά και τα κάρβουνα από ξύλα αμπέλου που έφερε στο φως η αρχαιολογική σκαπάνη στο Ακρωτήρι της Σαντορίνης , τα χρυσά και ασημένια αγγεία ποτού από τους θησαυρούς των Μυκηνών και τα ανεκτίμητα μετάλλινα ευρήματα των Βασιλικών τάφων της Βεργίνας , αποτελούν μερικά μόνο δείγματα της πολύτιμης συνεισφοράς του αρχαίου Ελληνικού –οινικού πολιτισμού σε ολόκληρο τον κόσμο.

Thesis
NonPeerReviewed

Οίνος και οινοποιία
Αμπελοκαλλιέργεια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.