Εκτοπαράσιτα σκύλου - γάτας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2004 (EL)
Εκτοπαράσιτα σκύλου - γάτας

Αλεξανδρής, Περικλής

Στο ζωικό βασίλειο, υπάρχουν οργανισμοί, οι οποίοι επιβιώνουν με το να “τρέφονται” από άλλους οργανισμούς. Στην ουσία όλο το ζωικό βασίλειο μπορεί να θεωρηθεί μια “κοινότητα παρασίτων”, αφού όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί επιβιώνουν παρασιτικά, επειδή εξαρτώνται μεταβολικά από άλλους οργανισμούς. Παρασιτισμός, καλείται η εγκατάσταση και η δράση των παρασίτων στον οργανισμό που τα φιλοξενεί. Ο παρασιτισμός είναι τρόπος ζωής κάποιων ζωικών οργανισμών μέσα στη γενικότερη έννοια της συμβίωσης, όπου απαραίτητα απαιτούνται δύο τουλάχιστον οργανισμοί για την ύπαρξή της. Παράσιτο ονομάζεται κάθε οργανισμός που βιώνει σε βάρος του άλλου. Ξενιστής θεωρείται ο ζωικός οργανισμός που φιλοξενεί πάνω ή μέσα του ένα παράσιτο. Το σύνολο των διαφόρων σταδίων ανάπτυξης του παρασίτου ονομάζεται βιολογικός κύκλος.

Thesis
NonPeerReviewed

Ζώα - Ασθένειες

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2004


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.