Ποιότητα προϊόντων νωπού παστεριωμένου γάλακτος από τη βιομηχανία ΔΕΛΤΑ

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2005 (EL)
Ποιότητα προϊόντων νωπού παστεριωμένου γάλακτος από τη βιομηχανία ΔΕΛΤΑ

Κατσιάδα, Δέσποινα

Σκοπός μιας γαλακτοβιομηχανίας είναι να παράγει γάλα καθαρό, δηλαδή απαλλαγμένο από ορατές και αόρατες ακαθαρσίες και υγιεινό, δηλαδή απαλλαγμένο από παθογόνους μικροοργανισμούς. Το γάλα πρέπει να διατηρεί όλες τις ιδιότητες που χαρακτηρίζουν την αξία του από άποψη οργανοληπτική, φυσικοχημική, υγιεινή και διατροφική. Συνεπώς η έννοια της ποιότητας δεν περιορίζεται μόνο στο λίπος και την πυκνότητα, όπως θεωρείται για το ευρύ κοινό. Ο όρος «ποιότητα γάλακτος» έχει ευρεία σημασία και για αυτό, κρίνεται αναγκαία για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών των καταναλωτών. Έτσι και η ΔΕΛΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε. από την ίδρυσή της, εδώ και 50 χρόνια, έχει θέσει την ασφάλεια του καταναλωτή και την ποιότητα των προϊόντων της στο κέντρο των δραστηριοτήτων της εφαρμόζοντας πρακτικές που ξεπερνούν τις απαιτήσεις που ορίζονται από τη νομοθεσία, πάντα προς όφελος του καταναλωτή. Κύριος λοιπόν στόχος της είναι να παράγει γάλα με σωστή σύνθεση χωρίς όμως να περιέχονται παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2005


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.