Ποιότητα προϊόντων νωπού παστεριωμένου γάλακτος από τη βιομηχανία ΔΕΛΤΑ

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2005 (EN)
Ποιότητα προϊόντων νωπού παστεριωμένου γάλακτος από τη βιομηχανία ΔΕΛΤΑ

Κατσιάδα, Δέσποινα

Σκοπός μιας γαλακτοβιομηχανίας είναι να παράγει γάλα καθαρό, δηλαδή απαλλαγμένο από ορατές και αόρατες ακαθαρσίες και υγιεινό, δηλαδή απαλλαγμένο από παθογόνους μικροοργανισμούς. Το γάλα πρέπει να διατηρεί όλες τις ιδιότητες που χαρακτηρίζουν την αξία του από άποψη οργανοληπτική, φυσικοχημική, υγιεινή και διατροφική. Συνεπώς η έννοια της ποιότητας δεν περιορίζεται μόνο στο λίπος και την πυκνότητα, όπως θεωρείται για το ευρύ κοινό. Ο όρος «ποιότητα γάλακτος» έχει ευρεία σημασία και για αυτό, κρίνεται αναγκαία για την ικανοποίηση των διατροφικών αναγκών των καταναλωτών. Έτσι και η ΔΕΛΤΑ ΠΡΟΤΥΠΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ Α.Ε. από την ίδρυσή της, εδώ και 50 χρόνια, έχει θέσει την ασφάλεια του καταναλωτή και την ποιότητα των προϊόντων της στο κέντρο των δραστηριοτήτων της εφαρμόζοντας πρακτικές που ξεπερνούν τις απαιτήσεις που ορίζονται από τη νομοθεσία, πάντα προς όφελος του καταναλωτή. Κύριος λοιπόν στόχος της είναι να παράγει γάλα με σωστή σύνθεση χωρίς όμως να περιέχονται παθογόνοι μικροοργανισμοί.

Thesis
NonPeerReviewed

Γαλακτοκομικά προϊόντα - Βιομηχανία και εμπόριο
Ποιοτικός έλεγχος
Γαλακτοκομική μικροβιολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2005


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)