Τεχνικός έλεγχος οχημάτων = Vehicle technical inspection’’

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Τεχνικός έλεγχος οχημάτων = Vehicle technical inspection’’

Κατσιάνης, Γεώργιος

Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων είναι μια διαδικασία που εφαρμόζεται στα περισσότερα κράτη. Σύμφωνα, με τη διαδικασία αυτή ένα όχημα ελέγχεται σύμφωνα με κάποιες διατάξεις ασφαλείας και εκπομπών ρύπων, για να πιστοποιηθεί η ασφάλεια του και η μόλυνση που προκαλεί στο περιβάλλον. Ο έλεγχος αυτός σύμφωνα με την νομοθεσία του κάθε κράτους μπορεί να απαιτείται σε διάφορες χρονικές στιγμές (π.χ. περιοδικά ή για την απόκτηση της άδειας του οχήματος). Εάν απαιτείται περιοδικά ονομάζεται περιοδικός έλεγχος των οχημάτων. Τυπικά διαστήματα είναι κάθε δύο χρόνια ή κάθε χρόνο. Συνήθως, τοποθετείται κάποιο αυτοκόλλητο στο παρμπρίζ ή στην πινακίδα του αυτοκινήτου που περνάει από τον έλεγχο. Ο έλεγχος αυτός, διεξάγεται σε μέρη που ονομάζονται κέντρα τεχνικού ελέγχου .Στο αυτοκόλλητο που κολλάτε στα οχήματα που έχουν περάσει τον έλεγχο, περιλαμβάνεται ο αριθμός του μήνα και ο αριθμός του έτους του επομένου ελέγχου.

Thesis
NonPeerReviewed

Αυτοκίνητα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.