H καλλιέργεια των κουκιών

RDF 

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see item page
in the web site of the repository *
share



Semantic enrichment/homogenization by EKT

2004 (EN)
H καλλιέργεια των κουκιών

Σπανδού, Ευφροσύνη

Η Ελληνική καλλιεργούμενη έκταση ανέρχεται ετησίως σε περίπου 110.000 στρέμματα. Η ετήσια παραγωγή ξερών σπερμάτων στις μεγαλόσπερμες ποικιλίες είναι 10.000 τόνους, ενώ η ετήσια παραγωγή κτηνοτροφικών κουκιών ανέρχεται σε 3.000 τόνους. Το 75% της καλλιέργειας αυτής αποτελείται από μεγαλόσπερμες ποικιλίες κατάλληλες για ανθρώπινη διατροφή είτε σαν ξερά σπέρματα είτε σαν χλωροί λοβοί και σπέρματα . Το υπόλοιπο 25% αποτελείται από μικρόσπερμες ποικιλίες κατάλληλες για διατροφή των ζώων. Η ετήσια παραγωγή των μεγαλόσπερμων ποικιλιών είναι περίπου 10.000 τόνους, κυρίως από την Κρήτη, την Αρκαδία , την Εύβοια και τα νησιά του Αιγαίου. Η διάδοση και μελέτη των κτηνοτροφικών κουκιών στην ελληνική γεωργία μπορεί εύκολα ,και χωρίς κανένα πρόβλημα στη διάθεση του προιόντος ,να επεκταθεί αμέσως σε 200.000 στρέμματα το χρόνο. Αυτό προκύπτει : α) από το γεγονός ότι 1 κιλό σόγιας μπορεί να αντικατασταθεί από 2 κιλά κουκιών και σε ποσοστό 25% της σόγιας που χρησιμοποιείται στις ζωοτροφές και β) από το ότι η χώρα μας εισάγει περίπου 100.000 τόνους σόγιας το χρόνο.

Thesis
NonPeerReviewed

Όσπρια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2004


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)