Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Extreme sports

Γιούδα, Παναγιώτα

Στην εργασία αυτή παρουσιάζονται οι εναλλακτικοί τρόποι άθλησης – τα λεγόμενα extreme sports – ακραία αθλήματα. Τα extreme sports αποτελούν ιδανικό συνδυασμό της άθλησης και της περιπέτειας, ενώ φέρνουν τον άνθρωπο κοντά στη φύση. Οι νέοι ασχολούνται κυρίως με τα ακραία αθλήματα, καθώς αναζητούν τρόπους να αποδράσουν από την καθημερινότητα και τα προβλήματά της. Τα πιο δημοφιλή extreme sport είναι τα canyoning, αλεξίπτωτο πλαγιάς, ελεύθερη πτώση, paintball, rafting, ποδηλασία κατάβασης βουνού, αλεξιπτω-τισμός, kitesurfing και bungee jumping. Από τα αποτελέσματα της έρευνας που πραγματοποιήθηκε προέκυψαν χρήσιμα συμπεράσματα για τους λόγους που οδηγούν κάποιον να ασχοληθεί με ένα τέτοιο άθλημα, την αντίδραση της οικο-γένειας, τις πηγές πληροφόρησης, τις περιπτώσεις τραυματισμών – ατυχημάτων. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι πλούσιες, φυσικές ομορφιές της Ελλάδας ευνοούν την ανάπτυξη τέτοιων αθλημάτων, ενώ είναι απαραίτητο να λαμβάνονται πάντα μέτρα προστασίας προς αποφυγή ατυχημάτων.

Thesis
NonPeerReviewed

Αθλητισμός

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.