Επιχειρηματικό σχέδιο της Χάλυψ = Business plan of the halyps

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2008 (EL)
Επιχειρηματικό σχέδιο της Χάλυψ = Business plan of the halyps

Σοβωλάκη, Χριστοθέα

Τα επιχειρηματικά σχέδια (business plans) αφορούν επιχειρηματίες που είναι στα προγραμματικά στάδια της ενάρξεως ή της αποκτήσεως μιας επιχείρησης, αλλά και εκείνους που δημιούργησαν μια επιχείρηση χωρίς μελέτη σκοπιμότητας. Τα σχέδια αυτά παρέχουν την βήμα προς βήμα διαδικασία της λειτουργίας της επιχείρησης. Πολλοί επιχειρηματίες υποεκτιμούν την σπουδαιότητα της εκπόνησης του επιχειρηματικού σχεδίου. Υποεκτιμούν το πόσο πολύ μπορεί να βοηθήσει ένα καλό επιχειρηματικό σχέδιο μια νέα επιχείρηση να αρχίσει ή να επεκταθεί, να σχεδιάσει για το μέλλον και γενικά να προοδεύσει. Η ανίχνευση της λειτουργίας μιας επιχείρησης είναι μια σοβαρή υπόθεση. Ενώ οι στατιστικές για το ποσοστό αποτυχίας των νέων επιχειρήσεων ποικίλει, όλοι γνωρίζουν ότι είναι μεγάλο, ιδιαίτερα τα πρώτα λίγα χρόνια της ζωής της επιχείρησης. Η απόκτηση υπαρχούσων επιχειρήσεων ή γραμμών προϊόντων και οι επεκτάσεις των υπαρχούσων λειτουργιών έχουν αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχίας οφειλόμενο στο μικρότερο βαθμό αβεβαιότητας. Όμως, ακόμα και σ’αυτές τις περιπτώσεις, τα θέματα είναι πολύπλοκα και τα συμφέροντα σημαντικά. Από αυτή τη σκοπιά, οι επιχειρηματίες πρέπει να δρουν με τρόπο που θα βελτιώνει τις πιθανότητες επιτυχίας. Σε κάθε περίπτωση σχεδόν, αυτό οδηγεί στη σχολαστική δημιουργία και παρακολούθηση κάποιων επιχειρηματικών σχεδίων. Η διαδικασία της συγγραφής ενός επιχειρηματικού σχεδίου θα δώσει την ευκαιρία στον επιχειρηματία να εξετάσει κάθε στοιχείο της σχεδιαζόμενης δραστηριότητας προσεκτικά. Αναμένεται ότι πολλά κακώς κείμενα θα εντοπισθούν και διορθωθούν μέσα από αυτή τη διαδικασία. Στα κεφάλαια που ακολουθούν δίδεται το επιχειρηματικό σχέδιο μιας εταιρίας προκειμένου να φανεί η χρησιμότητα αυτού του σχεδίου γενικά, και στη περίπτωση μας ειδικά.

Thesis
NonPeerReviewed

Επιχειρηματικά σχέδια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2008


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.