Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί στην Ελλάδα: η περίπτωση του συνεταιρισμού Προφήτης Ηλίας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί στην Ελλάδα: η περίπτωση του συνεταιρισμού Προφήτης Ηλίας

Ζαχαριάδου, Πασχαλίνα

Μελετώντας προσεκτικά την παραγωγική δομή της Ελλάδος, μπορούμε εύκολα να παρατηρήσουμε την σημαντική θέση - και σε αξία και σε έκταση – της γεωργίας. Αυτό ως ένα βαθμό εξηγεί και την ανάπτυξη και εδραίωση των Αγροτικών Συνεταιρισμών οι οποίοι αποτέλεσαν ιστορικά την οργανωμένη ¨άμυνα¨ των μικρομεσαίων παραγωγών απέναντι στα τερτίπια του διεθνούς εμπορίου. Παρακάτω θα αναπτυχθούν επαρκώς ζητήματα που αφορούν την ιστορική εμφάνιση, εξέλιξη και διαμόρφωση του συνεταιριστικού θεσμού, η τυπολογία των συνεταιρισμών, η λειτουργία των αγροτικών συνεταιρισμών σήμερα. Καθώς και οι όροι που διαμορφώνουν την προοπτική και τη δυναμική του θεσμού στη χώρα. Η εργασία αυτή στοχεύει στην επεξεργασία όλων των παραπάνω θεμελιακών ζητημάτων που αφορούν τη συνεταιριστική λειτουργία. Θα αναλυθεί το Συνεταιριστικό φαινόμενο στα βασικά του χαρακτηριστικά και αρχές που κωδικοποιούνται ως εξής: Συνεταιριστική ιδέα : αφετηρία και εννοιολογική οριοθέτηση Συνεταιρισμοί : οργάνωση, δομή και ιεραρχία Συνεταιρισμοί : η σημερινή τους κατάσταση και τα σημερινά τους προβλήματα. Σχέσεις : κράτους – συνεταιριστικού συστήματος. Συνεταιρισμοί : δυναμικές, προοπτικές, ανταποκρίσεις στις νέες συνθήκες.

Thesis
NonPeerReviewed

Συνεταιρισμοί

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.