Οι υπηρεσίες αισθητικής ως μέσο έκφρασης του γυναικείου φύλου

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2009 (EL)
Οι υπηρεσίες αισθητικής ως μέσο έκφρασης του γυναικείου φύλου

Μαρκεζίνη, Όλγα

Στην ενασχόληση με το θέμα προκύπτει το συμπέρασμα πως οι υπηρεσίες αισθητικής αποτελούν ένα μείζον θέμα της γυναικείας φιλαρέσκειας. Στη σημερινή κοινωνία η κόμμωση χρησιμοποιείται ως μέσο έκφρασης των επιθυμιών και αποτελεί μια σημαντική προϋπόθεση για την ανάδειξη της εξωτερικής εμφάνισης ενός ατόμου. Οι γυναίκες επιθυμούν να αλλάζουν συχνά την εικόνα τους μέσα από ένα κούρεμα ή ένα χτένισμα και πολλές φορές οι αλλαγές αυτές είναι συνέπεια της μόδας του styling που ακολουθούν τα δημόσια πρόσωπα. Μέσα από μία αλλαγή στην εξωτερική εμφάνιση η γυναίκα νιώθει να αυξάνεται η αυτοπεποίθησή της και να γίνεται κοινωνικά αποδεκτή. Το θέμα αυτό καταλαμβάνει ένα μεγάλο φάσμα της γυναικείας ψυχολογίας και γεννά πολλά ερωτήματα, κάποια από αυτά απαντήθηκαν στην παρούσα εργασία και κάποια άλλα μπορούν να απαντηθούν σε μία μελλοντική έρευνα.

Thesis
NonPeerReviewed

Αισθητική

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2009


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.