Εφαρμογή συστήματος HACCP κατά την παραγωγή φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος

RDF 

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την καρτέλα τεκμηρίου
μέσα από τον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα *
κοινοποιήστε το τεκμήριο



Σημασιολογικός εμπλουτισμός/ομογενοποίηση από το EKT

2006 (EL)
Εφαρμογή συστήματος HACCP κατά την παραγωγή φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος

Ιωαννίδης, Γεώργιος

Το γάλα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τροφές για τον άνθρωπο, ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια της ζωής και της ανάπτυξής του, αφού περιέχει μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών , ασβεστίου και φωσφόρου. Η ευρεία κατανάλωσή του αύξησε τις απαιτήσεις για παραγωγή ασφαλούς προϊόντος που θα εξασφάλιζε την υγεία των καταναλωτών και ειδικότερα των μικρών ηλικιών που είναι και η ποιο ευπαθής κατηγορία καταναλωτών σε ασθένειες. Με την ανάπτυξη και εφαρμογή του συστήματος HACCP στις γαλακτοβιομηχανίες διασφαλίζεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγονται είναι ελεύθερα από βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς κινδύνους. Μέσω του συστήματος HACCP η γαλακτοβιομηχανία μελετά, προλαμβάνει, ελέγχει και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα παρουσίας κινδύνων για την υγεία των καταναλωτών. Η ασφάλεια είναι ο σπουδαιότερος συντελεστής της ποιότητας των τροφίμων καθώς η υγεία των καταναλωτών είναι αδιαπραγμάτευτος και επιβάλει τη χρήση συστήματος ανάλυσης επικινδυνότητας στα κρίσιμα σημεία ελέγχου της παραγωγής του γάλακτος.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποιοτικός έλεγχος
Γαλακτοκομικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006




*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.