Εφαρμογή συστήματος HACCP κατά την παραγωγή φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2006 (EN)
Εφαρμογή συστήματος HACCP κατά την παραγωγή φρέσκου παστεριωμένου γάλακτος

Ιωαννίδης, Γεώργιος

Το γάλα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες τροφές για τον άνθρωπο, ιδιαίτερα στα πρώτα στάδια της ζωής και της ανάπτυξής του, αφού περιέχει μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών , ασβεστίου και φωσφόρου. Η ευρεία κατανάλωσή του αύξησε τις απαιτήσεις για παραγωγή ασφαλούς προϊόντος που θα εξασφάλιζε την υγεία των καταναλωτών και ειδικότερα των μικρών ηλικιών που είναι και η ποιο ευπαθής κατηγορία καταναλωτών σε ασθένειες. Με την ανάπτυξη και εφαρμογή του συστήματος HACCP στις γαλακτοβιομηχανίες διασφαλίζεται στο μέγιστο δυνατό βαθμό ότι τα γαλακτοκομικά προϊόντα που παράγονται είναι ελεύθερα από βιολογικούς, χημικούς και φυσικούς κινδύνους. Μέσω του συστήματος HACCP η γαλακτοβιομηχανία μελετά, προλαμβάνει, ελέγχει και ελαχιστοποιεί την πιθανότητα παρουσίας κινδύνων για την υγεία των καταναλωτών. Η ασφάλεια είναι ο σπουδαιότερος συντελεστής της ποιότητας των τροφίμων καθώς η υγεία των καταναλωτών είναι αδιαπραγμάτευτος και επιβάλει τη χρήση συστήματος ανάλυσης επικινδυνότητας στα κρίσιμα σημεία ελέγχου της παραγωγής του γάλακτος.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποιοτικός έλεγχος
Γαλακτοκομικά προϊόντα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2006




*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)