Παραγωγή, ποιότητα και διατροφική αξία της μπύρας

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2006 (EL)
Παραγωγή, ποιότητα και διατροφική αξία της μπύρας

Κουρτέση, Ειρήνη

Ζύθος, κοινώς μπύρα, ονομάζεται το αρωματικό και αφρώδες ποτό με μικρή περιεκτικότητα σε οινόπνευμα και με γεύση πικρής χούμελης, που παρασκευάζεται από την αλκοολική ζύμωση του ζυθογλεύκους που προέρχεται είτε μόνο από βύνη κριθαριού, είτε από βύνη κριθής και άλλες αμυλούχες ύλες ή εκχυλισμάτων αυτών ή από ζάχαρα, με προσθήκη λυκίσκου και νερού. Η μπύρα εκτός της αλκοόλης, του ανθρακικού οξέος και ορισμένης ποσότητας μη ζυμώσιμων υλών, περιέχει ακόμη και μικρές ποσότητες ζυμώσιμων υλών. Για την παρασκευή διάφορων ειδών μπύρας επιτρέπονται σε ορισμένες χώρες και η χρησιμοποίηση αντί της βύνης (από κριθάρι), καθαρού καλαμοσάκχαρου (από σακχαροκάλαμο ή τεύτλα) ή βυνοσακχάρου ή και αμυλοσακχάρου. Η ονομασία <<ζύθος>> όπως και η λέξη <<ζύμη>> και <<ζυμίτης>> προέρχεται πιθανός από το ελληνικό <<ζέω>> το οποίο σημαίνει όχι μόνο <<βράζω>> αλλά και <<αναβράζω>> <<φουσκώνω>>.

Thesis
NonPeerReviewed

Μπύρα, Βιομηχανία της - Ελλάδα - Έρευνα

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2006


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.