Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι συνέπειες στις επιχειρήσεις της = The accession of Cyprus in the European union and it’ s impact in the business sector.

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Η ένταξη της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση και οι συνέπειες στις επιχειρήσεις της = The accession of Cyprus in the European union and it’ s impact in the business sector.

Βασιλειάδου, Γεωργία

Οι σχέσεις της Κύπρου με την Ε.Ε. χρονολογούνται από το 1972 όπου η Κυπριακή Δημοκρατία υπέγραψε συμφωνία σύνδεσης με την Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα (ΕΟΚ). Στις 4 Ιουλίου 1990 η αίτηση της Κυπριακής Δημοκρατίας για ένταξη στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες υποβλήθηκε στον Υπουργό Εξωτερικών της Ιταλίας, τότε Πρόεδρο του Συμβουλίου και στις 17 Οκτωβρίου 1993 η Κύπρος κρίθηκε επιλέξιμη για ένταξη. Μετά από διαπραγματεύσεις η Κύπρος εντάχθηκε 1η Μαΐου 2004. Με την ένταξη υπήρξαν μεγάλες αλλαγές στον οικονομικό τομέα όπως η κατάργηση του μονοπωλίου, η ελευθερία διακίνησης υπηρεσιών\ εμπορευμάτων, η ελευθερία διακίνησης προσώπων, η ελευθερία διακίνησης κεφαλαίου και η ένταξη του ευρώ. Λόγω αυτών των αλλαγών αναπτύχθηκε ο ανταγωνισμός όχι μόνο μεταξύ των Κυπριακών εταιρειών αλλά και επιχειρήσεων που εισήλθαν στην κυπριακή αγορά μετά την ένταξη. Μέσω αυτής της εργασίας κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν μια σωστή απόφαση. Μπορεί κάποιες εταιρείες να επηρεάστηκαν αρνητικά (λόγω ανταγωνισμού) αλλά στο σύνολο τους οι επιχειρήσεις της Κύπρου ωφελήθηκαν. Με την πάροδο του χρόνου, κατά την άποψη μου, οι επιχειρήσεις θα συνεχίσουν να επηρεάζονται θετικά. Οι επιχειρηματίες θα προσαρμοστούν περισσότερο και θα μάθουν να χρησιμοποιούν τις υπηρεσίες, την πληροφόρηση καθώς και την οικονομική βοήθεια που προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Thesis
NonPeerReviewed

Ευρωπαϊκή Ένωση - Πολιτική και διακυβέρνηση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.