Η σύγκρουση κράτους και Εκκλησίας στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2010 (EL)
Η σύγκρουση κράτους και Εκκλησίας στο πλαίσιο της οικονομικής κρίσης

Μερτσόπουλος, Χρήστος

Το θέμα που ασχολείται αυτή εδώ η εργασία είναι ένα θέμα επίκαιρο στις μέρες μας. Οι σχέσεις Εκκλησίας και κράτους υπάρχουν από τα βάθη των αιώνων έως τις μέρες μας και δεν ήταν πάντοτε οι καλύτερες δυνατές. Παρακάτω καταγράφουμε ορισμένα στοιχεία για τις σχέσεις αυτές ξεκινώντας από την εποχή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και συνεχίζοντας στην εποχή της Τουρκοκρατίας, της Επανάστασης του 1821, της ίδρυσης του κράτους, του Β’ Παγκόσμιου πολέμου και την εποχή της δικτατορίας. Στην συνέχεια καταγράφουμε τον ρόλο που έχει στις μέρες μας η Εκκλησία και με ποιόν τρόπο πετυχαίνει να καταφέρει όλα αυτά που πρεσβεύει ο Χριστιανισμός. Παρακάτω θα δούμε τα αποτελέσματα μιας έρευνας που σκοπό έχει να καταλάβουμε, ποια είναι η γνώμη των Ελλήνων πολιτών στις μέρες μας για την Εκκλησία. Οι ερωτήσεις αυτές, της έρευνας, εστιάζονται σε διάφορα θέματα που είναι άμεσα συνδεδεμένα με την σχέση της με το κράτος αλλά και προσωπικές τοποθετήσεις του καθενός. Τέλος, βάσει των παραπάνω βγάζουμε ορισμένα συμπεράσματα για τις σχέσεις Εκκλησίας και κράτους και κάνουμε μια εκτίμηση για το πώς θα διατηρηθούν αυτές οι σχέσεις στο πέρασμα των χρόνων και μάλιστα σε μια περίοδο οικονομικής κατάρρευσης της χώρας.

Thesis
NonPeerReviewed

Θρησκεία
Κράτος

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2010


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.