Μετρητής χωρητικότητας (c) και ισοδύναμης αντίστασης σειράς (esr) πυκνωτών Capacitance and (esr) meter

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2007 (EL)
Μετρητής χωρητικότητας (c) και ισοδύναμης αντίστασης σειράς (esr) πυκνωτών Capacitance and (esr) meter

Ραπτίδης, Στυλιανός

Σ την εργασία παρουσιάζεται ένα όργανο μέτρησης πυκνωτών και ισοδύναμης αντίστασης σειράς (ESR) χρησιμοποιώντας προγραμματιζόμενους μικροελεγκτές και ολοκληρωμένα, τα οποία σε συνδυασμό με άλλα ηλεκτρονικά εξαρτήματα (πυκνωτές, αντιστάσεις, διόδους κ.α.) μας παρέχουν αρκετά αξιόπιστα αποτελέσματα. Η ανάλυση του κυκλώματος έχει διαιρεθεί σε κομμάτια, προκειμένου αυτός που θα διαβάσει την παρούσα εργασία, να μπορεί να κατανοήσει την λειτουργία του κάθε κομματιού ξεχωριστά και το αποτέλεσμα που φέρει η συγκρότηση όλων αυτών μεταξύ τους. Επίσης παρουσιάζονται οι τύποι και τα χαρακτηριστικά των πυκνωτών καθώς και πλήρης επεξήγηση του κάθε εξαρτήματος χωριστά. Σημαντική είναι η παρατήρηση και άλλων μετρητών του εμπορίου έναντι του δικού μας ο οποίος πλεονεκτεί σημαντικά στο ότι χρησιμοποιεί αυτόματη επιλογή κλίμακας και ότι οι μετρήσεις των δύο διαφορετικών μεγεθών (C & ESR) παίρνονται από τους ίδιους ακροδέκτες.

Thesis
NonPeerReviewed

Ηλεκτρολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2007


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.