Το μέλλον του έντυπου βιβλίου μετά την τεχνολογική ανάπτυξη

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2012 (EL)
Το μέλλον του έντυπου βιβλίου μετά την τεχνολογική ανάπτυξη

Μερεκούλια, Μαρία

Η μελέτη εξετάζει το μέλλον του βιβλίου μετά την τεχνολογική ανάπτυξη, και κατά πόσο θα επηρεαστούν οι αναγνώστες αυτών μετά την εμφάνιση ανταγωνιστικών αγαθών που ικανοποιούν την ίδια ανάγκη-το διάβασμα. Γίνεται μια πρώτη γνωριμία με το έντυπο βιβλίο. Περιγράφεται η τέχνη με την οποία δημιουργείται, η παραγωγή του, η ιστορία του και τα χαρακτηριστικά του. Αναφέρονται τα ανταγωνιστικά προς το βιβλίο αγαθά που επέρχονται με ψηφιακή μορφή, αποτέλεσμα της τεχνολογικής ανάπτυξης. Περιγράφεται ακόμα η δράση του διαδικτύου ως πηγή πληροφόρησης και γίνεται επισήμανση στα υπέρ και τα κατά της ψηφιοποίησης. Γίνεται σύγκριση του έντυπου βιβλίου ως προς τα ψηφιακά αγαθά αναλύοντας τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματα και των δυο αγαθών. Δίνεται επίσης μία πρώτη εικόνα για την συμπεριφορά των αναγνωστών του έντυπου και του ψηφιακού βιβλίου. Γίνεται έρευνα για τους κινδύνους που θα αντιμετωπίσει το βιβλίο στο μέλλον και τίθενται ερωτήματα για το πόσο πιθανή είναι η εξάλειψη του, αν θα καταφέρει το έντυπο βιβλίο να παραμείνει αλώβητο στις καρδιές του αναγνωστικού κοινού και αν τελικά μπορούν να συνυπάρξουν τα ψηφιακά και τα έντυπα αγαθά στην αγορά.

Thesis
NonPeerReviewed

Βιβλία - Βιομηχανία και εμπόριο
Ψηφιακή τεχνολογία

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2012


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.