Επιχειρηματικό σχέδιο ''ΚΟΥΡΕΛΑΣ Α.Ε.''

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Επιχειρηματικό σχέδιο ''ΚΟΥΡΕΛΑΣ Α.Ε.''

Φωλίνα, Μαρίνα

Τα ελληνικά τυριά ΠΟΠ είναι προϊόντα Πιστοποιημένα από τον Εθνικό Φορέα Πιστοποίησης AGROCEPT, αναγνωρίζονται για την ξεχωριστή τους ποιότητα και εκτιμώνται από τους καταναλωτές. Την τελευταία δεκαετία έχει καταγραφεί μια σταθερά ανερχόμενη προτίμηση για τα συσκευασμένα τυριά ΠΟΠ, παρά το γεγονός ότι η τελική τιμή πώλησης τους είναι υψηλότερη από την αντίστοιχη τιμή αυτών που διατίθενται σε χύμα μορφή. Η οικονομική κρίση φαίνεται πως δεν επηρέασε τα προϊόντα που προσφέρουν υψηλή προστιθέμενη αξία, όπως τα τυποποιημένα /συσκευασμένα τυριά ΠΟΠ. Το κριτήριο της τιμής όμως συχνά υπερισχύει του κριτηρίου της ποιότητας και αυτό είναι το μεγαλύτερο συγκριτικό πλεονέκτημα των προϊόντων Ιδιωτικής Ετικέτας, που αύξησαν εντυπωσιακά τις πωλήσεις τους την τελευταία τριετία, γεγονός που έχει επιφέρει αλλαγές στον προσανατολισμό των επιχειρήσεων αλλά και στις σχέσεις μεταξύ των λιανέμπορων και προμηθευτών. Ειδικότερα η Εταιρεία Κουρέλλας Α.Ε είναι η πρώτη που δραστηριοποιείται στην παραγωγή βιολογικών γαλακτομικών προϊόντων, που διακινεί στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, με το εμπορικό σήμα “ BIOPAN”,και με τις γερμανικές προδιαγραφές της “Naturland”, καθώς στην Ελλάδα δεν υπήρχαν πρότυπα και κανονισμοί για ζωικά βιολογικά προϊόντα. Από τότε κτίζει ένα σημαντικό για την βιολογική γεωργία ολοκληρωμένο αυτό-τροφοδοτούμενο σύστημα παραγωγής γαλακτομικών προϊόντων με ορθή εφαρμογή των διατάξεων των κανονισμών Ε.Ε Η εταιρεία έχει αναπτύξει συστήματα HACCP (ανάλυση επικινδυνότητας στα κρίσιμα σημεία ελέγχου ) για κάθε γραμμή παραγωγής ώστε να διασφαλίζεται πλήρως η ασφάλεια των προϊόντων καθώς και πιστοποιημένο σύστημα διασφάλισης ποιότητας σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2000 και BRC για την παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων.

Thesis
NonPeerReviewed

Διασφάλιση ποιότητας
Επιχειρηματικά σχέδια

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.