Χρηματοοικονομική ανάλυση: "SATO" ανώνυμη εταιρεία ειδών γραφείου και σπιτιού

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2013 (EL)
Χρηματοοικονομική ανάλυση: "SATO" ανώνυμη εταιρεία ειδών γραφείου και σπιτιού

Κονδυλάκη, Ειρήνη

Οι οικονομικές καταστάσεις φανερώνουν την πορεία της κάθε επιχείρησης και κλειδί για την αποκωδικοποίηση τους αποτελεί η χρηματοοικονομική ανάλυση με την οποία υπολογίζονται τα οικονομικά αποτελέσματα της κάθε επιχείρησης και του κάθε κλάδου. Ο κλάδος των επίπλων, ένας από τους πιο σημαντικούς της εγχώριας οικονομίας διαπιστώνουμε ότι βρίσκεται και αυτός υπό το καθεστώς της οικονομικής κρίσης με πτώση διαχρονικά όλων σχεδόν των οικονομικών μεγεθών. Μια από τις σημαντικότερες επιχειρήσεις του κλάδου είναι η εταιρεία ΣΑΤΟ. Μετά από εκτενή μελέτη της εταιρείας διαπιστώνουμε ότι έχει σημαντική πτώση όλων της των οικονομικών μεγεθών και δεικτών διαχρονικά, παρουσιάζει ζημία, και το μόνο θετικό είναι ότι στις εξαγωγές έχει μια σταθερότητα. Επίσης μετά από σύγκριση με τη βασική ανταγωνίστρια εταιρεία ΔΡΟΜΕΑΣ, παρατηρείται ότι έχει χαμηλότερα μεγέθη από αυτή. Όλοι αυτοί οι λόγοι οδήγησαν την ΣΑΤΟ να κάνει αίτηση στο άρθρο 99 φτάνοντας ένα βήμα πριν την πτώχευση. Μετά από πρόσφατη απόφαση όμως, για πρώτη φορά σε κάποια ελληνική επιχείρηση συμφωνήθηκε πλάνο εξυγίανσης της εταιρείας του οποίου τα αποτελέσματα θα γίνουν ορατά στο εγγύς μέλλον και θα βγάλουν την εταιρεία από την δυσμενή αυτή κατάσταση.

Thesis
NonPeerReviewed

Χρηματοοικονομική ανάλυση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2013


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.