Νομικές απαιτήσεις ποιοτικού ελέγχου σε χυμό πορτοκάλι και εργαστηριακοί έλεγχοι σε BRIX, PΗ και οξύτητα

 
This item is provided by the institution :
TEI of West Macedonia
Repository :
@naktisis
see the original item page
in the repository's web site and access all digital files if the item*
share




2009 (EN)
Νομικές απαιτήσεις ποιοτικού ελέγχου σε χυμό πορτοκάλι και εργαστηριακοί έλεγχοι σε BRIX, PΗ και οξύτητα

Βαρελά, Χριστίνα

Στην παρούσα πτυχιακή μελέτη θα μελετηθούν οι νομικές απαιτήσεις που έχουν καθιερωθεί από τον Κώδικα Τροφίμων και Ποτών για τον σωστό ποιοτικό έλεγχο πάνω σε χυμούς και συγκεκριμένα πάνω στο χυμό πορτοκαλιού, καθώς επίσης και τους εργαστηριακούς ελέγχους σε Β rix, οξύτητα και ph. Ο Κώδικας Τροφίμων, Ποτών και Αντικειμένων Κοινής Χρήσης καθορίζει τις νομικές απαιτήσεις που πρέπει να πληρούν τα τρόφιμα και ποτά που διατίθενται στην κατανάλωση. Οι διατάξεις του αποτελούν τον κορμό της Νομοθεσίας Τροφίμων της χώρας μας και είναι εναρμονισμένες με όλες τις αντίστοιχες Οδηγίες της Ευρωπαϊκής Κοινότητας. Η σύνταξη του Κώδικα Τροφίμων αποτελεί καρπό της συλλογικής εργασίας των χημικών του Γενικού Χημείου του Κράτους αλλά και άλλων συναρμοδίων Υπηρεσιών και εκπροσώπων των καταναλωτών και της βιομηχανίας τροφίμων. Μέσα από τα πειράματα που έχουμε κάνει στο Περιφερειακό Κέντρο Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Αγροτικών Προϊόντων και μέσα από την Αναπαραγωγιμότητα, την Επαναληψιμότητα και την Αβεβαιότητα των μεθόδων καταγράφουμε τα αποτελέσματα του κάθε πειράματος, τα συγκρίνουμε με τα οριακά που πρέπει να υπάρχουν, και έτσι συμπεραίνουμε αν το δείγμα του χυμού πορτοκαλιού που αναλύουμε είναι κατάλληλο.

Thesis
NonPeerReviewed

Ποιοτικός έλεγχος
Φρούτα - Ωρίμανση

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

2009


cc_by_nc_nd



*Institutions are responsible for keeping their URLs functional (digital file, item page in repository site)