Η ψυχολογία των εργαζομένων εν όψη κρίσης

 
Το τεκμήριο παρέχεται από τον φορέα :
Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας
Αποθετήριο :
@νάκτησις
δείτε την πρωτότυπη σελίδα τεκμηρίου
στον ιστότοπο του αποθετηρίου του φορέα για περισσότερες πληροφορίες και για να δείτε όλα τα ψηφιακά αρχεία του τεκμηρίου*
κοινοποιήστε το τεκμήριο
2014 (EL)
Η ψυχολογία των εργαζομένων εν όψη κρίσης

Μαλιαχόβα, Ιωάννα

Η κρίση που έπληξε την ελληνική οικονομία, έκανε αισθητά τα αποτελέσματά της ήδη από τις αρχές του 2009. Η ραγδαία μείωση του βιοτικού επιπέδου λόγω μέτρων λιτότητας σε συνδυασμό με την έλλειψη ρευστότητας στην αγορά, συνετέλεσε σε ένα πρωτόγνωρο οικονομικό περιβάλλον για την επιχειρηματικότητα. Η μείωση των θέσεων εργασίας, σε συνδυασμό με τη δημιουργία ανέργων με υψηλά προσόντα, δημιούργησε μεσαίωνα στην ελληνική αγορά εργασίας. Στο πλαίσιο αυτό οι υφιστάμενοι εργαζόμενοι, φοβούμενοι υπό την απειλή της απόλυσης, δέχτηκαν τεράστιες αφενός μειώσεις μισθών και αφετέρου διακοπή προνομιακών μεταχειρίσεων. Ως εκ τούτου, η ψυχολογία τους κρίνεται αρνητική με αρνητικά αποτελέσματα στην παραγωγικότητά τους. Στο πρώτο κεφάλαιο της εργασίας αναλύονται οι επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στην αγορά εργασία, όπως επίσης και οι βασικές αρχές της διοίκησης ανθρωπίνων πόρων. Στο δεύτερο κεφάλαιο δίδονται στοιχεία για την οργανωτική βιομηχανική ψυχολογία ενώ στο τρίτο κεφάλαιο ερευνάται η ψυχολογία των εργαζομένων ενόψει οικονομικής κρίσης.

Thesis
NonPeerReviewed

Ψυχολογία
Εργασία και εργαζόμενοι

Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα (ΤΕΙ) Δυτικής Μακεδονίας (EL)
TEI of West Macedonia (EN)

Ελληνική γλώσσα

2014


cc_by_nc_nd*Η εύρυθμη και αδιάλειπτη λειτουργία των διαδικτυακών διευθύνσεων των συλλογών (ψηφιακό αρχείο, καρτέλα τεκμηρίου στο αποθετήριο) είναι αποκλειστική ευθύνη των αντίστοιχων Φορέων περιεχομένου.